Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VVT184

Workshop Creatief Schrijven

Workshop Creatief Schrijven
Cursuscode: VVT184

Heb je altijd al verhalen willen schrijven, fantasy of meer realistisch, historische of eigentijdse verhalen, science-fiction, verhalen met veel suspense erin?In deze workshop ga je schrijven vanuit eigen fantasie. Je gaat experimenteren met  schrijfoefeningen die het associëren versterken en de verbeelding op gang brengen.
Verbeelding is  ‘een verhaal in beelden’.  Maar hoe kom je van beelden tot woorden? Je moet de verbeelding vertalen, in taal omzetten. Welnu, in deze workshop gaan we de vertaalslag maken. De fictieve teksten die uit de verbeelding ontstaan, worden daarmee zelfstandige en unieke teksten. De maker van deze teksten heeft al zijn creativiteit hierin gelegd.
Het ene verhaal brengt een volgend verhaal voort, dat is waar de opwinding en de drang liggen. Je gaat ontdekken wat jouw verhaal uniek maakt. Dat kan je stijl zijn, je fantasie, je inlevingsvermogen of kijk op de wereld.Laat deze kans niet voorbij gaan om kennis te maken met creatief schrijven.
Men hoeft geen uitgebreide ervaring te hebben met schrijven. Het plezier in schrijven staat in deze workshop voorop. 

Donderdag 18 juni 2020
1 les van 2,5 uur aanvangstijd 13:30
Prijs: € 15,00
Mw. M. (Mieke) Elfers-Wijffels
13:30 - 16:00
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M. (Mieke) Elfers-Wijffels
M. (Mieke) Elfers-Wijffels
Mieke Elfers-Wijffels is andragoge. De andragogiek houdt zich bezig met het begeleiden van mensen in veranderingsprocessen. Zij is ook docente Nederlands. Mieke werkte in het voortgezet onderwijs, en in het NT2-onderwijs in de volwasseneneducatie. Sinds 1999 verzorgt zij diverse schrijfcursussen op de Volksuniversiteit, zoals Creatief schrijven, Schrijven met Stijl, Schrijven van blogs en columns en Schrijven van een boek. Het materiaal voor al haar schrijfcursussen ontwikkelt Mieke zelf.
Contact
Havensingel 24
5211 TX 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6141120
E-mail: info@volksuniversiteitdenbosch.nl