Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: LATBE001

Latijn voor Beginners ERK A0

Latijn voor Beginners ERK A0
Cursuscode: LATBE001

Maken uitdrukkingen als habemus papam, ad fundum, urbi et orbi of cave canem u nieuwsgierig? Men zegt wel eens dat Latijn een dode taal is, maar is dat wel zo? In ieder geval is het leren van deze oude taal allesbehalve saai!
Het puzzelen met de grammatica en het ontrafelen van zinnen maken van deze cursus een boeiende ervaring. Ook leert u het verband tussen vele Nederlandse en Latijnse woorden. Aan het eind van de beginnerscursus kent u alle Latijnse naamvallen in enkel- en meervoud en de tegenwoordige tijd in actief en passief en met deze kennis kunt u dan eenvoudige zinnetjes naar het Nederlands vertalen.
Daarnaast komt ook de Romeinse cultuur aan bod. Cursisten hebben geen voorkennis nodig van het Latijn, maar enig gevoel voor taal en grammatica kan geen kwaad.

 

Dinsdag 21 september 2021
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 15:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 221,00
Dhr. Drs A. (Antoine) van den Berg
Boek: Latijn voor Beginners (klik hier voor meer informatie)
15:00 - 17:00
Locatie: Huis73 (klik hier voor de adresgegevens)
Drs A. (Antoine) van den Berg
Drs A. (Antoine) van den Berg
Antoine (1971) studeerde Griekse en Latijnse Taal en Cultuur in Nijmegen. Na jarenlang gewerkt te hebben in de boekenbranche, is hij zich steeds meer gaan toeleggen op het geven van cursussen en bijlessen klassieke talen. Hij heeft leservaring opgedaan op een gymnasium, de Volksuniversiteit en diverse bijlesinstituten. Daarnaast via vele individuele en groepslessen aan volwassenen en scholieren.