Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen

Latijn

Al onze taalcursussen zijn klassikaal en worden gegeven door enthousiaste docenten. Want leren dat doe je samen! In de lessen is er veel gelegenheid om de taal gelijk te oefenen met de docent en met de medecursisten.

Een volledige cursus heeft 22 lessen (deel 1+2). Je hebt ook de mogelijkheid om in twee gedeelten in te schrijven. Bevalt deel 1 (11 lessen) van de cursus? Schrijf dan in december in voor deel 2 (11 lessen) van de cursus. 

De gemiddelde lesgroep heeft 10 tot 15 cursisten, maximaal kunnen er 20 deelnemers in een groep.

Latijn voor Beginners ERK A0
Latijn voor Beginners ERK A0
Cursuscode: LATBE001

Maken uitdrukkingen als habemus papam, ad fundum, urbi et orbi of cave canem u nieuwsgierig? Men zegt wel eens dat Latijn een dode taal is, maar is dat wel zo? In ieder geval is het leren van deze oude taal allesbehalve saai!
Het puzzelen met de grammatica en het ontrafelen van zinnen maken van deze cursus een boeiende ervaring. Ook leert u het verband tussen vele Nederlandse en Latijnse woorden. Aan het eind van de beginnerscursus kent u alle Latijnse naamvallen in enkel- en meervoud en de tegenwoordige tijd in actief en passief en met deze kennis kunt u dan eenvoudige zinnetjes naar het Nederlands vertalen.
Daarnaast komt ook de Romeinse cultuur aan bod. Cursisten hebben geen voorkennis nodig van het Latijn, maar enig gevoel voor taal en grammatica kan geen kwaad.

Meer informatie
Dinsdag 21 september 2021
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 15:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 221,00
Dhr. Drs A. (Antoine) van den Berg
Boek: Latijn voor Beginners (klik hier voor meer informatie)
15:00 - 17:00
Locatie: Huis73 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Latijn 4
Latijn 4
Cursuscode: LATBE011

Deze cursus is een vervolg op Latijn 3. De cursus gaat verder vanaf ca. hoofdstuk 29 van het boek Tirocinium Latinum. Ook mensen die in het verleden Latijn hebben geleerd en ongeveer op dit niveau deze taal denken te beheersen, zijn van harte welkom. (U kunt hierover overleggen met de docent).We gaan verder in het Tirocinium Latinum met grammatica en bijzonderheden van het Latijn en vertalen veel losse oefenzinnen en langere, samenhangende verhalen over de Romeinse geschiedenis en cultuur.

Meer informatie
Dinsdag 21 september 2021
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 221,00
Dhr. Drs A. (Antoine) van den Berg
Boek: Tirocinium Latinum (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 21:00
Locaties: , Huis73 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >