Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: FRAHA011

Frans halfgevorderd ERK A1-A2

Frans halfgevorderd ERK A1-A2
Cursuscode: FRAHA011

Een cursus die een stap verder gaat, geschikt als je twee à drie jaar Frans hebt gehad. We behandelen de eerste vijf lessen van Voyages – nieuw 2, een nieuwe, moderne methode voor volwassenen met een overzichtelijke indeling. Je leert je woning te beschrijven, informatie vragen over een appartement en vertellen over situaties en gebeurtenissen in het verleden. Andere thema’s zijn: eetgewoonten, ziekte en gezondheid en Franse gasten ontvangen. Ook besteden we aandacht aan een aantal Franse regio’s. In de les is er ruim tijd voor spreken en luisteren, je voert veel gesprekjes met je medecursisten. Huiswerk kijk je thuis al na, in de les kun je er vragen over stellen. De lessen bieden veel afwisseling, plezier in het leren staat voorop!

Deze volledige cursus bestaat uit 22 lessen verdeeld over het hele cursusjaar. In dat aantal lessen wordt een samenhangend deel van de lesstof behandeld. Wij raden belangstellenden aan voor het hele cursusjaar in te schrijven. Durft u dat niet, vindt u dat spannend of kijkt u liever even de kat uit de boom? U kunt zich ook voor de eerste 11 lessen inschrijven.

Maandag 20 september 2021
22 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 290,00
Mw. L. (Liesbeth) v.d. Hagen
Boek: Voyages- nieuw 2 (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:15
Locatie: Huis73 (klik hier voor de adresgegevens)
L. (Liesbeth) v.d. Hagen
L. (Liesbeth) v.d. Hagen
Mijn naam is Liesbeth van der Hagen, ik geef al jaren met groot plezier les aan VU Den Bosch. Mijn cursussen bestrijken alle niveaus: van beginners tot ver gevorderden. Ik vind het altijd boeiend om te zien hoe mijn cursisten vooruitgang boeken. In mijn lessen is er veel gelegenheid om Frans te spreken – cursisten werken dan vaak in tweetallen of kleine groepjes. Ik maak graag gebruik van Frans materiaal op internet: denk aan video’s over de Franse actualiteit, een mooi chanson, handige websites om thuis verder te oefenen, enz. In de les spreek ik zo veel mogelijk Frans, waarbij ik natuurlijk wel rekening houd met het niveau van de groep. Mijn lessen kenmerken zich door een ontspannen sfeer en veel afwisseling, meer dan eens hoor ik aan het eind: is de les nu al voorbij? Naast mijn cursussen aan VU Den Bosch werk ik regelmatig als redacteur aan (Franse) schoolboeken. Dat doe ik voor uitgeverij Malmberg en voor ThiemeMeulenhoff.