Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: V-FRA006

Frans ERK A1 (deel 2)

Frans  ERK A1 (deel 2)
Cursuscode: V-FRA006

Als je één à twee jaar Frans hebt gehad, biedt deze cursus je de kans om je kennis op te frissen en verder uit te breiden. We werken met Voyages – nieuw 1, een moderne methode voor volwassenen. We starten halverwege het boek en maken het uit. 
In de les is er veel aandacht voor spreken en luisteren, maar ook de regels van de taal komen aan bod. Je voert veel kleine gesprekjes met je medecursisten. Je leert iets te vertellen over je kledingkeuze, wat je favoriete kleur is, we praten over het weer, je leert informatie te vragen bij een reisbureau, een reis te beschrijven, praten over je familie en iemands uiterlijk en karakter beschrijven. Andere thema’s zijn vrije tijd, hobby’s en bezigheden. Verder zal er ook ruimte zijn voor Franse chansons en uiteraard staan we ook stil bij een aantal Franse regio’s zoals la Gironde, de Elzas, de Provence en de Côte d’Azur. Huiswerk kijk je thuis al na, in de les kun je er vragen over stellen. De lessen bieden veel afwisseling, plezier in het leren staat voorop!

Opmerking:

Een volledige cursus heeft 22 lessen (deel 1+2). Dit is deel 2 en bestaat uit de laatste 11 lessen. Instromen in deze cursus is alleen mogelijk wanneer je het niveau hebt waar de cursus zich op dat moment bevindt OF de eerste 11 lessen van deze cursus hebt gevolgd.

Maandag 18 januari 2021
11 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 167,00
Mw. L. (Liesbeth) v.d. Hagen
Boek: Voyages - nieuw 1 (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:15
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
L. (Liesbeth) v.d. Hagen
L. (Liesbeth) v.d. Hagen
Mijn naam is Liesbeth van der Hagen, ik geef al jaren met groot plezier les aan VU Den Bosch. Mijn cursussen bestrijken alle niveaus: van beginners tot ver gevorderden. Ik vind het altijd boeiend om te zien hoe mijn cursisten vooruitgang boeken. In mijn lessen is er veel gelegenheid om Frans te spreken – cursisten werken dan vaak in tweetallen of kleine groepjes. Ik maak graag gebruik van Frans materiaal op internet: denk aan video’s over de Franse actualiteit, een mooi chanson, handige websites om thuis verder te oefenen, enz. In de les spreek ik zo veel mogelijk Frans, waarbij ik natuurlijk wel rekening houd met het niveau van de groep. Mijn lessen kenmerken zich door een ontspannen sfeer en veel afwisseling, meer dan eens hoor ik aan het eind: is de les nu al voorbij? Naast mijn cursussen aan VU Den Bosch werk ik regelmatig als redacteur aan (Franse) schoolboeken. Dat doe ik voor uitgeverij Malmberg en voor ThiemeMeulenhoff.
Contact
Havensingel 24
5211 TX 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6141120
E-mail: info@volksuniversiteitdenbosch.nl