Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: FRAHA001

Frans voor beginners 2 ERK A0-A1

Frans voor beginners 2 ERK A0-A1
Cursuscode: FRAHA001

Als je één à twee jaar Frans hebt gehad, biedt deze cursus je de kans om je kennis op te frissen en verder uit te breiden. We werken met Voyages – nieuw 1, een moderne methode voor volwassenen. We starten halverwege het boek en maken het uit.

In de les is er veel aandacht voor spreken en luisteren, maar ook de regels van de taal komen aan bod. Je voert veel kleine gesprekjes met je medecursisten. Je leert je wensen uiten in een (kleding)winkel, praten over het weer en informatie vragen bij een hotel en een reisbureau. Andere onderwerpen zijn: iemands uiterlijk en karakter beschrijven en plannen maken voor activiteiten in je vrije tijd.

Ook besteden we aandacht aan een aantal Franse regio’s zoals de Gironde, de Elzas, de Provence en de Côte d’Azur. Huiswerk kijk je thuis al na, in de les kun je er vragen over stellen. De lessen bieden veel afwisseling, plezier in het leren staat voorop!

Deze volledige cursus bestaat uit 22 lessen verdeeld over het hele cursusjaar. In dat aantal lessen wordt een samenhangend deel van de lesstof behandeld. Wij raden belangstellenden aan voor het hele cursusjaar in te schrijven. Durft u dat niet, vindt u dat spannend of kijkt u liever even de kat uit de boom? U kunt zich ook voor de eerste 11 lessen inschrijven.

Maandag 20 september 2021
22 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 290,00
Mw. L. (Liesbeth) v.d. Hagen
Boek: Voyages - nieuw 1 (klik hier voor meer informatie)
20:30 - 21:45
Locatie: Huis73 (klik hier voor de adresgegevens)
L. (Liesbeth) v.d. Hagen
L. (Liesbeth) v.d. Hagen
Mijn naam is Liesbeth van der Hagen, ik geef al jaren met groot plezier les aan VU Den Bosch. Mijn cursussen bestrijken alle niveaus: van beginners tot ver gevorderden. Ik vind het altijd boeiend om te zien hoe mijn cursisten vooruitgang boeken. In mijn lessen is er veel gelegenheid om Frans te spreken – cursisten werken dan vaak in tweetallen of kleine groepjes. Ik maak graag gebruik van Frans materiaal op internet: denk aan video’s over de Franse actualiteit, een mooi chanson, handige websites om thuis verder te oefenen, enz. In de les spreek ik zo veel mogelijk Frans, waarbij ik natuurlijk wel rekening houd met het niveau van de groep. Mijn lessen kenmerken zich door een ontspannen sfeer en veel afwisseling, meer dan eens hoor ik aan het eind: is de les nu al voorbij? Naast mijn cursussen aan VU Den Bosch werk ik regelmatig als redacteur aan (Franse) schoolboeken. Dat doe ik voor uitgeverij Malmberg en voor ThiemeMeulenhoff.