Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: FRAOT010

Frans op vakantie:

Frans op vakantie:
Cursuscode: FRAOT010

Deze cursus is bestemd voor Frankrijkgangers, speciaal voor uw zomervakantie in la douce France. We gaan actief aan de slag met de gesproken taal. En dit in alledaagse en praktische situaties zodat u tijdens een vakantie of verblijf in la douce France een aantal handvatten heeft om u verstaanbaar te maken en om de Fransen beter te begrijpen. U moet hierbij denken aan uzelf voorstellen, iets vertellen over uw hobby's, uw gezin, uw werk. En ook onderwerpen zoals ‘au restaurant’,  ‘au camping’, en  ‘j’aime, je n’aime pas’ worden behandeld.

De vier vaardigheden:  lezen, luisteren, schrijven, spreken komen steeds afwisselend aan bod.  Ook is er een duidelijk plaats ingeruimd voor  ‘civilisation’, alles wat met Frankrijk en de Franse leefstijl te maken heeft.

 

U levert een actieve bijdrage aan de les. Het doel is om uw basiskennis naar een hoger niveau  te tillen. Naast mondelinge oefeningen komen ook de grote onderwerpen uit de basisgrammatica voorbij. 

 

We gebruiken AUTOPORTRAIT een klein handboekje om de spreekvaardigheid te ondersteunen. Naast uw eigen aantekeningen krijgt u ook de nodige kopieën met oefeningen en leerstof mee.  

 


 

Dinsdag 18 april 2023
7 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 170,00 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. L. (Leon) den Otter
19:00 - 20:30
Locatie: Huis73 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
L. (Leon) den Otter
L. (Leon) den Otter
Beste cursist, Hartelijk welkom bij deze cursus van de Volksuniversiteit ‘s-Hertogenbosch! Mijn naam is Leon den Otter en ik ben uw begeleidend docent. Ik stel me graag kort aan u voor. Na mijn middelbare schooltijd heb ik werken en studeren gecombineerd. Ik heb mijn HBO opleidingen Frans afgerond met een universitaire graad aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens de studies en zeker ook daarna heb ik gewerkt als docent in het middelbaar onderwijs. Daarnaast heb ik ook een aantal jaren lesgegeven aan de Volksuniversiteit. Het vak was Frans, is Frans en zal altijd wel Frans blijven. Ik wil graag mijn passie voor deze taal alsmede de Franse cultuur doorgeven en delen. In het middelbaar onderwijs heb ik altijd met veel plezier lesgegeven en zo ook aan die andere doelgroep van de Volksuniversiteit. Iedere doelgroep, iedere cursist heeft zijn eigen specifieke eisen en verwachtingen, ik wil daar graag op een positieve en creatieve manier op inspelen. Ik hoop dan ook van harte dat deze cursus u brengt wat u ervan verwacht en dat ik daarbij een goede sturende kracht kan zijn. Laten we samen aan de slag gaan! Ik wens u alvast heel veel succes bij het leren van la plus belle langue!