Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: FRAHA031

Frans Conversatie ERK B1-B2

Frans Conversatie  ERK B1-B2
Cursuscode: FRAHA031

Een conversatiecursus, geschikt als je ongeveer vier jaar Frans hebt gehad. We praten naar aanleiding van Franse teksten over gevarieerde en actuele onderwerpen, maar er is ook ruimte om te vertellen over gebeurtenissen in je eigen leven. Regelmatig oefen je met een medecursist gesprekken uit het dagelijks leven. Na afloop krijg je dan een modeldialoog om thuis verder te oefenen. Ook is er gelegenheid om korte presentaties te houden en een debat te voeren.

Ten slotte bekijken we elke les een korte video op internet of beluisteren we een geluidsopname, passend bij het thema van de les of de actualiteit. Thuis herhaal je de belangrijkste grammaticaonderdelen met behulp van een grammaticaboekje. In de les kun je daar vragen over stellen. De cursus is geheel in het Frans.

Deze volledige cursus bestaat uit 22 lessen verdeeld over het hele cursusjaar. In dat aantal lessen wordt een samenhangend deel van de lesstof behandeld. Wij raden belangstellenden aan voor het hele cursusjaar in te schrijven. Durft u dat niet, vindt u dat spannend of kijkt u liever even de kat uit de boom? U kunt zich ook voor de eerste 11 lessen inschrijven.

Dinsdag 21 september 2021
22 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 290,00
Mw. L. (Liesbeth) v.d. Hagen
20:30 - 21:45
Locaties: Huis73, , Huis73, (klik hier voor de adresgegevens)
L. (Liesbeth) v.d. Hagen
L. (Liesbeth) v.d. Hagen
Mijn naam is Liesbeth van der Hagen, ik geef al jaren met groot plezier les aan VU Den Bosch. Mijn cursussen bestrijken alle niveaus: van beginners tot ver gevorderden. Ik vind het altijd boeiend om te zien hoe mijn cursisten vooruitgang boeken. In mijn lessen is er veel gelegenheid om Frans te spreken – cursisten werken dan vaak in tweetallen of kleine groepjes. Ik maak graag gebruik van Frans materiaal op internet: denk aan video’s over de Franse actualiteit, een mooi chanson, handige websites om thuis verder te oefenen, enz. In de les spreek ik zo veel mogelijk Frans, waarbij ik natuurlijk wel rekening houd met het niveau van de groep. Mijn lessen kenmerken zich door een ontspannen sfeer en veel afwisseling, meer dan eens hoor ik aan het eind: is de les nu al voorbij? Naast mijn cursussen aan VU Den Bosch werk ik regelmatig als redacteur aan (Franse) schoolboeken. Dat doe ik voor uitgeverij Malmberg en voor ThiemeMeulenhoff.