Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen

Talen

De taalcursussen zijn, afhankelijk van het niveau, gericht op spreek-, luister- en leesvaardigheid, waarbij je gaandeweg een woordenschat opbouwt. Ook wordt er aandacht besteed aan schrijven en grammatica. De taalcursussen worden in verschillende jaargangen onderscheiden, die in kennis en ervaringsniveau verschillen. Mocht je na enkele lessen merken dat het niveau niet voldoende bij je aansluit, dan kun je, in overleg, op een ander niveau worden ingedeeld.  Meer informatie hebben? Neem dan contact met ons op. Twijfel over jouw niveau? Maak dan hier taaltest.

Vakantiecursussen
Tijdens deze cursussen ligt het accent op spreek- en luistervaardigheid. Je leert uitdrukkingen en vocabulaire waarmee jij je tijdens je vakantie in veel voorkomende dagelijkse situaties kunt redden.
Opfriscursussen
Deze cursussen bieden je de gelegenheid je spreek-, luister,- schrijf,- en leesvaardigheid op te frissen en verder te ontwikkelen.
Opstap conversatie niveaus
De Opstap conversatie niveaus zijn gericht op het spreken van de taal van de cursus tijdens de lessen. Indien nodig worden grammaticale vragen behandeld.
Conversatiegroepen
Bij de conversatiegroepen wordt tijdens de lessen uitsluitend gesproken in de taal van de cursus. Wanneer je hieraan wilt deelnemen wordt van je verwacht dat je de grammatica voldoende beheerst en dat je over een redelijke woordenschat beschikt.
Cambridge niveaus
De Cambridge cursussen worden op verschillende niveaus gedoceerd. Alle taalvaardigheden; spreek-, luister-, schrijf-, en leesvaardigheid, worden geoefend. Bij deze cursussen is het belangrijk dat je voldoende tijd hebt om huiswerk te maken. Aan het einde van de cursus is het mogelijk het examen af te leggen dat wordt georganiseerd door The British Council. Het examen wordt in juni afgenomen en is voor eigen rekening.

 

Met behulp van de Engelse taal kun je met vele mensen over de gehele wereld communiceren! Dit is niet alleen handig tijdens vakanties, maar ook voor zakelijke doeleinden, studies en stages. Een taalcursus Engels is van onschatbare waarde. 

Lees meer

Spaans is een wereldtaal. Het is de op een na meest gesproken taal ter wereld. Buiten Spanje wordt de taal gesproken in bijna geheel Zuid- en Midden-Amerika. Met de Spaanse taal kun je je redden in grote delen van de wereld. VU Den Bosch biedt cursussen Spaans aan van beginners-niveau tot conversatiecursussen. Wil je ontspannen Spaans leren voor op vakantie? Volg dan een vakantiecursus Spaans.

Lees meer

Frankrijk is een prachtig land en trekt jaarlijks vele Nederlandse toeristen. Velen zijn gefascineerd door de Franse cultuur, keuken en de taal. Maar Frankrijk is ook een handelspartner en veel bedrijven doen zaken met Frans sprekende bedrijven niet alleen in Frankrijk maar ook in Franstalig België en Luxemburg. Heb je de behoefte om Frans te leren, op te frissen of (beter) te leren spreken, schrijven en verstaan? Volg dan een cursus bij VU Den Bosch.

Lees meer

Italië, land van kunst, cultuur, prachtige steden en stranden, de mediterrane keuken en natuurlijk van de mode. Jaarlijks gaan veel Nederlanders naar Italië op vakantie. Bij VU Den Bosch kun je de temperamentvolle Italiaanse taal leren op verschillende niveaus.

Lees meer

Duitsland is niet alleen ons buurland en een prachtig vakantieland maar ook een belangrijke handelspartner van Nederland. Op de middelbare school hebben velen Duits leren spreken en schrijven en daardoor een basiskennis van het Duits opgedaan. Op VU Den Bosch kun je als beginner terecht en kun je bestaande kennis en vaardigheden uitbreiden.

Lees meer

Kennismaken met de CHINESE TAAL ( Mandarijn ) en cultuur  

Het Mandarijn is dé officiële taal, welke in heel China wordt gesproken. Door goed op de hoogte te zijn van de gebruikelijke omgangsvormen en manier van doen in China neemt uw kans op succes toe. Indien u reis naar China gaat, krijgt uw reis een extra dimensie door uw kennis van de taal en de cultuur. 

 

Lees meer
Binnenkort: Chinees
Kennismaken met de CHINESE TAAL... 20 x op Do. 30-09-2021 19:15 - 20:45

Indonesië is niet alleen een prachtig vakantieland maar er wonen ook zo’n 400.000 Indonesische mensen in Nederland. Vrijwel iedereen kent wel iemand met een Indonesische achtergrond. Misschien wil je er eens op vakantie of wil je familieleden bezoeken? Bij VU Den Bosch kun je Indonesisch leren, een prachtige taal.

Lees meer

Japan日本 (Nippon) heeft de letterlijke betekenis: oorsprong van de zon. De naam voor het oude Japan is 大和 (Yamato). Het land wordt gevormd door 6.852 eilanden in de Grote Oceaan en heeft een rijke cultuur en geschiedenis. De hoofdstad van Japan is Tokio, met zijn miljoenen inwoners is dit een van de grootste metropolen ter wereld. Het land beschikt over een van de grootste economieën ter wereld, daarom hebben veel Nederlandse bedrijven zakelijke relaties in Japan. Mede hierdoor kan het ook voor jou belangrijk zijn om Japans te leren. Je kunt Japans leren door een cursus Japans te volgen aan de Volksuniversiteit Den Bosch.

Lees meer
Binnenkort: Japans
Japans voor beginners ERK A0 22 x op Vr. 17-09-2021 13:30 - 14:45

Latijn is een dode taal. Dat wil zeggen dat deze taal in het dagelijks leven door niemand meer als voertaal wordt gebruikt. Anders gezegd: een taal die niemand meer beschouwt als zijn of haar moedertaal. Toch bleef het Latijn na de ondergang van de klassieke wereld nog anderhalf duizend jaar lang de taal waarin alle hogere cultuur, godsdienst en wetenschap in Europa hun uitdrukking vonden. Door een cursus Latijn te volgen gaat er dus een schatkist van twee millennia aan cultuur open zoals mythen en sagen, geschiedverhalen en gedichten, filosofie en religie, politiek en wetenschap, muziek en inscripties.

Lees meer

Noorwegen kent twee officiële Noorse talen, Bokmål en Nynorsk. Nynorsk is eind 19de eeuw ‘ontworpen’ om een gemeenschappelijk Noorse taal te introduceren, in een tijd dat Noorwegen zich richting onafhankelijkheid bewoog terwijl er significante verschillen bestonden tussen de dialecten van de verschillende delen van Noorwegen. Slechts zo’n 15% van de Noren spreekt Nynorsk (vooral in het westen van Noorwegen), echter alle Noren verstaan Bokmål. Bij deze cursus leer je daarom Bokmål.

Lees meer
Binnenkort: Noors
Noors voor beginners ERK AO 18 x op Do. 21-10-2021 20:30 - 21:45

Portugees is niet alleen de officiële taal van Portugal maar ook van Brazilië en meerdere Afrikaanse landen. Portugees is daarom niet alleen handig om te leren omdat je daar graag op vakantie gaat of omdat je daar een tweede huis hebt, maar ook wanneer je zakendoet in Portugal, Brazilië of sommige Afrikaanse landen.

Lees meer

De Turkse taal is een taal die in geen enkel opzicht op het Nederlands lijkt. Maar het is ook een taal die zeer makkelijke taalregels hanteert. Turks leren hoeft daarom helemaal niet moeilijk te zijn! Bij de Volksuniversiteit leert u Turks op een leuke en uitdagende manier.

Lees meer