Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen

Schrijven

Schrijven van een boek
Schrijven van een boek
Cursuscode: POSEL003

Ben je al aan het schrijven en verlang je ernaar je opzetten en verhalen uit te breiden tot een heel boek? Dan is deze cursus wat voor jou. Of je nu fictie schrijft- verzonnen, of non-fictie- waar gebeurd, dat maakt niet uit.Jouw persoonlijke verhaalinhoud leer je versterken met verteltechnieken en we brengen deze onder in een structuur, stijlregister, en genre.  Daarnaast focussen we op leespubliek, redactie, het schrijven van een boekvoorstel, en boekpromotie.Het schrijven van een boek vraagt volharding, inzet en concentratie van jou als schrijver.Laat je begeleiden door een deskundige. Voor geoefende schrijvers.                                                                                                  Deze  bijeenkomsten zijn 1x per vier weken.

Meer informatie
Woensdag 5 oktober 2022
8 lessen van 2,5 uur , elke 4 weken aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 210,00 plus € 20,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. M. (Mieke) Elfers-Wijffels
13:30 - 16:00
Locatie: Huis73 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Schrijven met Stijl
Schrijven met Stijl
Cursuscode: POSEL004

Deze cursus biedt een repertoire aan stijlmiddelen voor het bondig en duidelijk schrijven van teksten voor een breed publiek. Voor iedereen die meer wil maken van zijn of haar teksten: artikelen voor clubbladen en vakbladen, columns, essays, journalistieke stukken, schriftelijke  reportages, reisverhalen. Ook voor beginnende auteurs met literaire aspiraties. Je leert vaardigheden en toepassingen voor het vinden van de juiste toon, zinsbouw en woordkeuze waarbij veel aandacht is voor tekstsamenhang. Afwisselende oefeningen laten het geleerde direct toepassen in eigen teksten. De cursus differentieert naar beginnende en gevorderde schrijvers. Deze cursus onthult de geheimen van aantrekkelijk schrijven. 

Meer informatie
Donderdag 12 januari 2023
6 lessen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 165,00 plus € 15,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. M. (Mieke) Elfers-Wijffels
09:30 - 12:00
Locatie: Huis73 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Schrijven van Colomns en blogs
Schrijven van Colomns en blogs
Cursuscode: POSEL005

In deze cursus in zes bijeenkomsten leer je de kneepjes voor het schrijven van een column en een blog. Dit zijn korte, rake, spitsvondige teksten op persoonlijke titel. Goede columns en blogs maken nieuwsgierig en brengen iets nieuws. Stilistisch zijn ze sterk; aandachttrekkend en bondig geschreven. Je krijgt dus beproefde stijlmiddelen aangereikt en we gaan veel oefenen, want dit genre leer je al doende.Een column verschijnt in een papieren of digitale vorm en blogs verschijnen als web-tekst online. Je blog kun je kracht bijzetten met geluid, videoclips en filmpjes en je kunt deze snel verspreiden via links naar andere blogsites en de sociale media waarmee je direct contact hebt met je lezers.Neem deze uitdaging aan en duik in de gereedschapskist voor schrijvers van columns en blogs.

Meer informatie
Donderdag 12 januari 2023
6 lessen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 165,00
Mw. M. (Mieke) Elfers-Wijffels
13:30 - 16:00
Locatie: Huis73 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >