Cursusnummer:
POPLA010

Regie over je eigen leven 2

Persoonlijke Ontwikkeling

Als je op zoek bent naar een cursus die snel en duurzaam verandering bij je kan bewerkstelligen, dan is dit een aanrader. Deze cursus heeft de potentie je leven wezenlijk in een vervullende richting te veranderen. Alle aandacht wordt gericht op de directe oplossing van vraagstukken waar je mee zit. In het bijzonder gaan we in op hoe jij met andere gedachten en gedrag zeggenschap over je eigen leven kunt terugnemen en je eigen emoties daarvoor als basis neemt. Als jij je hierdoor aangesproken voelt, lees dan zeker verder…

In de cursus gebruiken we eenvoudige hulpmiddelen die we alleen uitdiepen als daartoe noodzaak bestaat. Dit blijft vooral een praktische cursus die oplossingen creëert. De inhoud volgt daarom volledig de behoeften van de deelnemers. Jos Lavrijssen zet zijn ervaring en intuïtie in om snel tot de kern van een vraagstuk te komen dat je zelf inbrengt. Zoals hij al jaren doet in zijn praktijk voor coaching en training. Lees hier meer over ervaringen die anderen met hem opdeden. Meer over Jos vind je op zijn website.

Na afloop van deze cursus heb je ervaren hoe jij je emoties kun inzetten om je denken en handelen te sturen (dat is de regie!), zodat wat je daarmee bereikt klopt met je behoeften.

Voor deelname is geen voorkennis vereist. Wel wordt er als deelnemer van je verwacht om met goede motivatie aan de slag te gaan met het vraagstuk waar je mee rondloopt. Via vragen en opdrachten die je thuis en in de bijeenkomsten uitwerkt zul je jezelf beter leren kennen en in ontwikkeling komen. Eén van de opdrachten is om een persoonlijk dagboekje bij te houden, waarin je rakende gebeurtenissen vastlegt en meeneemt in de bijeenkomsten om te bespreken.

Er is veel gelegenheid tot het stellen van vragen en delen met medecursisten. Openheid is daarbij een vereiste en Jos ziet toe op een veilig werkklimaat, zodat je kunt delen wat je werkelijk bezighoudt.

De cursus is als volgt opgebouwd:

 • Voorafgaand aan de cursus vindt er een telefonische intake plaats, waarin jij bespreekbaar maakt waar je aan wilt werken.
 • Gedurende de cursus vinden 5 groepsbijeenkomsten plaats. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor het inbrengen van de concrete ervaringen van de afgelopen weken; waar nodig wat theoretische kennis; maar vooral onderling uitwisselen en vragen beantwoorden.
 • Gedurende de cursus vinden 2 individuele contactmomenten plaats. Dit zijn momenten van persoonlijke coaching gericht op jouw vraagstuk, waarin we verder verdiepen.

De groepsbijeenkomsten vinden plaats op locatie Huis 73 in Den Bosch op zaterdagmorgen van 10:00 tot 12:30. De persoonlijke coaching vindt plaats in de praktijk van Jos op Heesterburgh.

 

Cursusdata:

·           13  en 27  januari (groepsbijeenkomsten);

·         rondom 10 februari (individuele coaching);

·         24 februari en 9 maart (groepsbijeenkomsten);

·         rondom 23 maart (individuele coaching);

·        6 april  (afsluitende groepsbijeenkomst).

Gezien het hierboven beschreven traject word je aanbevolen om je tijdig in te schrijven, bij voorkeur uiterlijk 2 weken van tevoren. Dan heb je voldoende ruimte voor je eerste huiswerkopdracht. Lukt dit niet, of heb je twijfels of de cursus voor jou geschikt is, neem dan contact op met trainer Jos Lavrijssen. (Contact)informatie over Jos kun je vinden op deze pagina op zijn site

 

 

  Deze cursus heeft de potentie je leven wezenlijk in een vervullende richting te veranderen. De cursus is gericht op persoonlijke ontwikkeling. In het bijzonder gaan we in op hoe je zeggenschap over je eigen leven kunt terugnemen.
  De gebruikte aanpak staat centraal in het denken en werken van Jos in zijn praktijk en komt terug in zijn coaching, trainingen, cursussen en lezingen. Zo helpt hij mensen al jarenlang met hun individuele vraagstukken en ontwikkeling. Hiervoor is geen voorkennis vereist.


  De 7 ontmoetingen van deze cursus (5 gezamenlijke bijeenkomsten en 2 keer individuele online coaching) zijn gericht op het vraagstuk waar je mee rondloopt. De aanpak wordt in de loop van de cursus behandeld en toegepast, via vragen en opdrachten die je thuis uitwerkt. Daaronder een dagboek, waarin je bijzondere gebeurtenissen registreert. De bijeenkomsten dienen voor uitleg, het behandelen van vragen, onderlinge uitwisseling en verdieping.

  Na afloop van deze cursus heb je zicht op de samenhang van je emotionele wereld, je denkwereld en je handelen, in het licht van je vraagstuk. Dat geeft je een basis om gewenste verandering te realiseren. Je leert bewust te ervaren, gericht te benoemen en een juiste omgang met behoeften en emoties te kiezen. 

  Onderdeel van de voorbereiding zijn:

  ·         Een telefonische intake van een half uur, uiterlijk twee weken voordat de cursus begint. Daarin geef jij zelf aan waaraan je wilt werken.

  ·         Voorafgaand aan de eerste cursusdag, na de intake, lees je 2 artikelen, die als een bundel met de rest van het cursusmateriaal, voor 20 euro zijn te downloaden vanaf dit adres. Inschrijvers krijgen na de intake een kortingscoupon van 50%. Wacht dus met kopen en lezen tot na de intake.

  ·         Je maakt opdrachten naar aanleiding van de inhoud van de intake. De opdrachten krijg je in de intake te horen. 

   

  Je bent met je persoonlijke ontwikkeling bezig. Het is zelden gunstig als dat last minute moet gebeuren. Schrijf je daarom liefst een maand, maar uiterlijk drie weken voor het begin van de bijeenkomsten in, zodat je de ruimte hebt voor de intake, de artikelen en de opdrachten.


  Er is gedurende de cursus veel gelegenheid tot het stellen van vragen en delen met medecursisten. Openheid is daarbij een vereiste. Jos zal toezien op een veilig werkklimaat, zodat je kunt delen wat je werkelijk bezighoudt. Als je wilt kennismaken met de ervaringen van mensen die je voorgingen in het werken met Jos, lees dan hun reacties op deze site. 

  Meer informatie over Jos kun je vinden op https://joslavrijssen.nl.

  Cursusdata: (zaterdagmorgen van 10:00 tot 12:30; plenaire bijeenkomsten: Huis 73)

  ·         September: 11 en 25 (beide plenair)

  ·         Oktober: 9 (individueel)

  ·         November: 6 en 20 (beide plenair)

  ·         December: 4 (individueel) en 18 (plenair)

  • 7 lessen van 2,5 uur Toon details
   • 1: zaterdag 6 jan 2024 - 10:00 – Huis73
   • 2: zaterdag 20 jan 2024 - 10:00 – Huis73
   • 3: zaterdag 3 feb 2024 - 10:00 – Huis73
   • 4: zaterdag 17 feb 2024 - 10:00 – Huis73
   • 5: zaterdag 2 mrt 2024 - 10:00 – Huis73
   • 6: zaterdag 16 mrt 2024 - 10:00 – Huis73
   • 7: zaterdag 30 mrt 2024 - 10:00 – Huis73
  • € 255,00
  • Jos Lavrijssen
  • Huis73 Toon adres-info
   • Huis73

    Hinthamerstraat 72-74
    5211 MR 'S-HERTOGENBOSCH
    Nederland

  Startdatum
  Lesvorm