Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VVT224

Masterclass Werkgeluk

Masterclass Werkgeluk
Cursuscode: VVT224

Nederlanders zijn vaak tevreden en blij met hun baan. Onderzoek van TNO wijst uit dat bijna 80% tevreden (of zelfs zeer tevreden) is met een cijfer tussen de 7 ½ en 8. Ze tonen zich dan tevreden over bijvoorbeeld de leiding, de inhoud, de aard van het werk en collega’s. "Ik vind de leiding wel opvallend omdat we volgens een onderzoek van Hays Group de nr. 1 van Europa zijn in demotiverend leiderschap. We drukken en pushen veel en verwachten elke dag perfectie en daar staat dan je maandelijkse beloning met mogelijk aanvullende bonussen tegenover". 

Motivatie van binnenuit

Tevredenheid is zeker niet hetzelfde als ‘gelukkig zijn’ in je werk. Werkgeluk is heel persoonlijk en vaak daarom ook moeilijker meetbaar. Duidelijk is wel dat mensen gelukkiger worden als ze in hun werk intrinsieke doelen kunnen realiseren die helpen om hun basisbehoeften te vervullen.

De basisbehoeften hebben te maken met:

  • autonomie (je eigen keuzes kunnen maken)
  • competentie (het kunnen benutten van je talenten)
  • sociale contacten (goed met collega’s kunnen opschieten)
  • Zingeving: doe je datgene waar jij betekenis en waarde aan ontleend?

Des te meer intrinsiek een doel is, des te leuker je het vindt, des te langer je het volhoudt, des te gelukkiger je er van wordt en des te meerIn deze interactieve training leer je:

voldoening je ervaart als je het doel bereikt. Leuk werk in combinatie met het vervullen van belangrijke behoeften zorgt er voor dat je van binnenuit wordt gemotiveerd. Niemand hoeft je dan aan te sporen, het gaat eigenlijk vanzelf. Je voelt je bereid, betrokken en bevlogen.

Om meer mensen te leren hoe ze werkgeluk kunnen bereiken, organiseren we op 23 januari de Masterclass SLiM! Werkgeluk bereiken.

In deze interactieve workshop leer je:1. de 6 factoren die bepalend zijn of jouw werkgeluk toenemen

  • 1. de 6 factoren die bepalend zijn of jouw werkgeluk toenmen
  • 2. Je leert wat de 5 zaken zijn die jouw algemene vitaliteit bepalen
  • 3. Je ontdekt jouw drijfveren
  • 4. Je leert wat je natuurlijke talenten zijn
  • 5.  En hoe je dit omzet in een nieuwe routine om met meer plezier naar je werk te gaan


Als je dit interessant vindt, schrijf je dan in. De Masterclass is van 18.30 - 21.30 uur.
Wees er snel bij want we hebben slechts een beperkt aantal plaatsen.

 

Donderdag 23 januari 2020
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 18:30
Prijs: € 0,00
Dhr. W. (Wout) Plevier
18:30 - 21:30
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
W. (Wout) Plevier
W. (Wout) Plevier
Wout Plevier heeft ruim 64.500 mensen getraind in persoonlijke effectiviteit. Hij is een van de experts bij Psychologie Magazine die managers, teams en werkende professionals begeleid bij beter leren en werken. Wout gebruikt zijn ervaringen en vaardigheden als verandermanager en trainer om mensen geïnspireerd weer te activeren een verandering in te zetten en te borgen. Hij laat zien hoe we ons brein beter in kunnen zetten om deze factoren te optimaliseren. www.innerspective.nl