Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: POPEG002

Cursus over het nemen van beslissingen of besluiten

Cursus over het nemen van beslissingen of besluiten
Cursuscode: POPEG002

Deze cursus gaat over een van de belangrijkste zaken in je leven: het nemen van besluiten. Of het nu gaat om financiële beslissingen of zaken ronden welzijn en gezondheid, beslissingen hierover vragen om een zorgvuldige afweging. Met deze cursus vergroot je je inzicht in hoe mensen besluiten nemen. Met de verworven kennis en inzicht over besluitvorming ben je beter  in staat om verantwoorde beslissingen te nemen. De volgende vragen komen in deze cursus aan bod:

  • Hoe nemen we onze besluiten?
  • Hoe kunnen we betere en verantwoorde besluiten nemen?
  • Waarom nemen we soms verkeerde beslissingen en hoe kunnen we deze voorkomen?
  • Waarop baseren we ons bij het nemen van beslissingen, die gericht zijn op de toekomst?
  • Welke adviezen kun je maar beter niet opvolgen?
  • Hoe speelt welzijn in ons leven een rol in het nemen van beslissingen?

De cursus zal zoveel mogelijk aansluiten bij de alledaagse praktijk, maar is ook wel gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeksresultaten van ongeveer de afgelopen 50 jaar. De cursusinhoud lichten we toe met voorbeelden en onderzoek, die afwisselend herkenbaar, schokkend, grappig of verrassend zijn.

Woensdag 11 januari 2023
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 90,00
Dhr. B. (Bart) van Eggelen
19:00 - 21:00
Locatie: Huis73 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
B. (Bart) van  Eggelen
B. (Bart) van Eggelen
Na mijn studie orthopedagogiek heb ik de opleidingen onderwijskunde en opleidingskunde afgerond. Met deze opleidingsachtergrond heb ik in mijn loopbaan verschillende facetten van onderwijs en scholing leren kennen. En in mijn recente werk richtte ik me op het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve scholingsprogramma’s voor onder andere de energiesector. In deze periode ontwikkelde zich bij mij de belangstelling voor het onderwerp besluitvorming. Voor mij een goede reden om te verdiepen in het sociaalwetenschappelijk onderzoek van Daniel Kahneman en Nassim Nicholas Taleb. Veel van hun praktische inzichten en adviezen komen in de cursus aan bod.