Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen

Computer

Bouw je eigen website met Wordpress

Wordpress begint een steeds belangrijkere plaats in te nemen als systeem voor het maken en onderhouden van een website. Dat is ook niet zo vreemd als je kijkt naar gebruiksgemak en het grote aantal uitbreidingsmogelijkheden. Wordpress is eenvoudig te installeren en met templates te voorzien van een ander uiterlijk. Extra functies kunnen worden gebruikt door te kiezen uit de duizenden widgets en plugins. En, zeker niet onbelangrijk: Wordpress is opensource dus gratis. (Hoewel dit ook geldt voor heel veel templates, widgets en plugins, zijn deze niet allemaal gratis beschikbaar).

Meer informatie
Woensdag 15 september 2021
7 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 174,00
Dhr. P. (Petran) Liket
19:30 - 21:30
Locaties: , Huis73 (klik hier voor de adresgegevens)
Websitebouwen met Wordpress vervolgcursus

Deze cursus sluit aan op de cursus “Bouw uw eigen site met Wordpress”. In deze cursus gaat u echter verder in het aanpassen van het uiterlijk en de functies van uw site. We doen dit door het maken van een childthema. Om de mogelijkheden van een childthema te kunnen gebruiken moet u wat weten over HTML en CSS. Een belangrijk deel van de cursus is hier dan ook voor gereserveerd. Wilt u de volledige controle hebben over het uiterlijk van uw site dan kunt u deze cursus eigenlijk niet missen.

Tijdens deze cursus beginnen we met aanpassingen op layoutgebied. Het gaat dan om aanpassingen die niet gemaakt kunnen worden via de instellingen van thema of plugin. Om dit te kunnen doen heb je wat kennis nodig van HTML en CSS. Daarom gaan we, heel ouderwets, een eenvoudige site bouwen met alleen het gebruik van deze 2 codetalen. Hierdoor leer je de structuur van de code zoals die uiteindelijk ook door Wordpress wordt gebruikt.Vervolgens bekijken we hoe we dit kunnen toepassen binnen een Wordpress omgeving. 
Ook besteden we ruim aandacht aan het sneller maken van de site, lopen we de zoekmachine-optimalisatie door en is er tijd om naar individuele sites te kijken.

Meer informatie
Woensdag 10 november 2021
7 lessen van 2 uur , meerdere bijeenkomsten per week aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 174,00
Dhr. P. (Petran) Liket
19:30 - 21:30
Locatie: Huis73 (klik hier voor de adresgegevens)