Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: HUIPL002

Shift Talks | Speechnight

Shift Talks | Speechnight
Cursuscode: HUIPL002

Shift Talks | Speechnight

Shift Talks is een meerdaags festival met als van Huis73, met als maatschappelijk thema Democratie onder druk. Shift Talks vind plaats van 17 t/m 26 november op verschillende plekken in Den Bosch. VU Den Bosch organiseert samen met Huis73 twee programma’s tijdens dit festival: Speechnight en Fascisme in je achtertuin.

SPEECHNIGHT
Een gidsland. Dat waren we ooit. Of BV Nederland, ‘New York aan de Rijn’. Deze beelden van Nederland proberen een verhaal weer te geven. Maar die beelden zijn sleets geraakt, debunked bovendien. Ze blijken broos en passen niet meer. We zijn op een punt aanbeland waarop we niet meer goed weten hoe we onze samenleving moeten beschrijven. Wat een kans om daar verandering in aan te brengen! Welke ingrediënten hebben we nodig voor zo’n nieuw verhaal? Waar liggen die idealen? En hoe pak je die samen? Wij kunnen niet wachten om die inspiratie mee te nemen! Het concept van Speechnight is de volgende:gasten geven voorbereidde speeches die ingaan op de vraag: Welke ingrediënten vind je cruciaal voor een nieuw verhaal voor onze samenleving? Het publiek krijgt ruimte om hun reactie te geven. Aan het einde pakken we alle ingrediënten bij elkaar en smeden we er een geheel van.

GASTEN
– Daan Roovers (1970) is het boegbeeld van de Nederlandse publieksfilosofie. Ze droeg de titel Denker des Vaderlands van 2019 tot 2021. Als voormalig hoofdredacteur van Filosofie Magazine, docent publieksfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam en programmamaker ontwikkelt Roovers nieuwe manieren om mensen aan het denken te zetten, altijd in verbinding met de actualiteit. In 2019 verscheen haar boek Wij zijn de politiek. In een speech neemt zij ons mee in haar ingrediënten voor een verhaal voor onze samenleving.

 – Kiza Magendane (1992) is in Congo geboren en in 2007 als vluchteling naar Nederland gekomen. Hij heeft in Amsterdam en Antwerpen politicologie gestudeerd en schreef columns en essays over burgerschap, identiteit en globalisering voor diverse kranten. Begin dit jaar verscheen zijn boek: In Therapie met Nederland, over zijn poging om een Nederlander te worden, een les over wie of wat wij als Nederland denken te zijn.

– Tommy Wieringa is een bekroond fictie-schrijver en columnist. Met romans als Joe Speedboot en Dit zijn de Namen (Libris Literatuurprijs) bereikte hij het grote publiek. Essays en beschouwingen en columns verschenen in onder meer de Volkskrant, Vrij Nederlanden NRC Handelsblad. In 2021 verscheen zijn boek Gedachten over onze tijd. In een speech neemt hij ons mee in zijn ingrediënten voor een verhaal voor onze samenleving.

Ddonderdag 24 november 19.30 uur Avans Hogeschool te 's Hertogenbosch.

Meer informatie en kaartverkoop vind je op de website van shifttalks.

Donderdag 24 november 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 10,00
19:30 - 21:30
Locatie: Avans Hogeschool (klik hier voor de adresgegevens)