Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: N-BCUL003

Klassieke muziek voor iedereen

Klassieke muziek voor iedereen
Cursuscode: N-BCUL003

Klassieke muziek is van alle tijden. De westerse klassieke muziek begint in de Middeleeuwen en er wordt nog steeds klassieke muziek geschreven. De cursus gaat over muziek die is gecomponeerd in de Barokke- Klassieke- en Romantische stijlperioden. Dat betekent muziek van o.a. J.S. Bach, Vivaldi, Handel,  Haydn, Mozart, Mozart, Beethoven, Mendelssohn en Tsjaikovski.

Spelenderwijs komen er muzikale  begrippen aan de orde waarvan handig is als je weet wat ze betekenen. Er wordt natuurlijk veel geluisterd en met behulp van beeld/geluidsmateriaal maak je concerten bijna life mee. Door een combinatie van weten, zien en luisteren ga je zelf ontdekken welke klassieke muziek jij mooi vind. De cursus is geschikt voor iedereen. Je hoeft geen muziek te kunnen lezen en/of voorkennis van klassieke muziek te hebben.

Woensdag 7 oktober 2020
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 69,00 plus € 3,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. J. (Joop) de Weger
19:00 - 21:00
Locatie: Boxtel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
J. (Joop) de Weger
J. (Joop) de Weger
Klassieke muziek is Joop de Weger al met de paplepel ingegoten. Muziek is voor hem niet alleen luisteren, maar ook kijken en weten. Zijn kennis van- en passie voor klassieke muziek geeft hij graag aan anderen door. Hij doet dit niet alleen door over klassieke muziek te vertellen, maar ook door er samen naar te luisteren en naar te kijken. Hij laat zien wat je hoort en leert je te ontdekken welke klassieke muziek jou het meeste aanspreekt.
Contact
Havensingel 24
5211 TX 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6141120
E-mail: info@volksuniversiteitdenbosch.nl