Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: N-CUL015

Klassieke muziek voor iedereen

Klassieke muziek voor iedereen
Cursuscode: N-CUL015

Klassieke muziek is van alle tijden. De westerse klassieke muziek begint in de Middeleeuwen en er wordt nog steeds klassieke muziek geschreven. Over hoe dat kan, komt aan de orde in de cursus “Luisteren naar klassieke muziek.

Spelenderwijs komt er van alles langs, stijlperioden, componisten, orkesten en muzikale begrippen. Er wordt natuurlijk veel geluisterd en met behulp van beeld/geluids-materiaal maak je concerten bijna live mee. Door combinatie van weten, zien en luisteren ga je zelf ontdekken welke klassieke muziek jij mooi vindt, want klassieke muziek is er in alle maten en soorten.

Tijdens de bijeenkomsten, komen o.a. de volgende componisten aan de orde:  Wagner, Beethoven, Mozart, Haydn, Vivaldi, en Mendelssohn. 

De cursus is geschikt voor iedereen, ook als je hem al eerder hebt gevolgd. De wereld van de klassieke muziek is zo groot dat er elk jaar en elke cursus weer andere werken aan de orde komen. Facultatief  is er voor cursisten en hun introducees de mogelijkheid om  mee te gaan naar een concert van de Philharmonie Zuid-Nederland.  Informatie hierover krijg je in tijdens cursus.

Materiaalkosten zijn €3 en dienen te worden afgerekend bij de docent tijdens de eerste les

Donderdag 5 november 2020
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 69,00 plus € 3,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. J. (Joop) de Weger
13:45 - 15:45
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
J. (Joop) de Weger
J. (Joop) de Weger
Klassieke muziek is Joop de Weger al met de paplepel ingegoten. Muziek is voor hem niet alleen luisteren, maar ook kijken en weten. Zijn kennis van- en passie voor klassieke muziek geeft hij graag aan anderen door. Hij doet dit niet alleen door over klassieke muziek te vertellen, maar ook door er samen naar te luisteren en naar te kijken. Hij laat zien wat je hoort en leert je te ontdekken welke klassieke muziek jou het meeste aanspreekt.
Contact
Havensingel 24
5211 TX 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6141120
E-mail: info@volksuniversiteitdenbosch.nl