Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: N-CUL003

Wiener Secession en Wiener Werkstätte

Wiener Secession en Wiener Werkstätte
Cursuscode: N-CUL003

In 1897 splitsen in Wenen vernieuwende kunstenaars zich af van de behoudende Künstlerhausgenossenschaft. De Wiener Secession was geboren.

Hun tentoonstellingen lieten het nieuwste van de internationale kunst zien. Dit gebeurde in het tentoonstellingsgebouw, ontworpen door Joseph Olbrich, dat door de gouden bol op het dak de naam ‘Gouden kool’ mee kreeg. De belangrijkste tentoonstelling vond plaats in 1902: de Beethovententoonstelling. In 1903 werd de toegepaste poot opgericht: de Werkstätte, gericht op textiel, meubels en gebruiksvoorwerpen.

De samenwerking met de Secession was hecht, onder andere bij het bekendste project, het Palais Stoclet in Brussel. In 1905 vond binnen de Secession een scheuring plaats: het meest prominente lid, Gustav Klimt, verliet de vereniging. De Werkstätte sloot in 1932 definitief haar deuren. Het werk van Klimt staat centraal in de najaarstentoonstelling van het Van Goghmuseum, hieraan besteden we natuurlijk aandacht.

Woensdag 28 oktober 2020
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 63,00
Mw. Drs. C (Carla) van Bree
10:00 - 12:00
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Drs. C (Carla) van Bree
Drs. C (Carla) van Bree
Carla van Bree is zelf geen kunstenaar. Toch is kunst onlosmakelijk met haar leven verbonden. Zij doorloopt de kunstacademie van Tilburg en de universiteit van Utrecht. Wat zij hier ook aan de weet komt, het boeit haar en het fascineert haar. Als freelance docent is zij actief sinds 1996. In 2010 brengt zij twee van haar kwaliteiten samen in haar onderneming ‘Kunstoog’. Sindsdien treedt zij op als all round docent en kunstgids voor organisaties, musea en bijzondere gezelschappen, waar zij vertelt over het hoe en waarom van uiteenlopende kunststromingen en thema’s.
Contact
Havensingel 24
5211 TX 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6141120
E-mail: info@volksuniversiteitdenbosch.nl