Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCGSL002

Werelderfgoed van UNESCO: hoogtepunten in de architectuur door de eeuwen heen.

Werelderfgoed van UNESCO: hoogtepunten in de architectuur door de eeuwen heen.
Cursuscode: KCGSL002

UNESCO, de in 1945 opgerichte organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur van de Verenigde Naties, zet zich in voor de bestrijding van armoede, bevordert duurzame ontwikkeling en stimuleert interculturele dialoog. Een van de onderdelen daarvan is het Werelderfgoedprogramma, dat van start is gegaan in 1972 en resulteerde in de Werelderfgoedlijst. Op die lijst – geratificeerd door ruim 190 landen – staan inmiddels meer dan 1.000 monumenten die vanwege hun culturele, historische of wetenschappelijke betekenis een uitzonderlijke, universele status genieten. Het cultureel erfgoed heeft als gemeenschappelijke deler dat het wordt beschouwd als onvervangbaar uniek en eigendom van de hele wereld.

Vele beroemde gebouwen staan op deze lijst. Om er een paar te noemen: het mausoleum van de eerste Qinkeizer in China (Terracottaleger), de Mayastad Chichén Itza in Mexico, de rotskerken van Lalibela in Ethiopië, de megalithische tempels op Malta, het historisch hart van Willemstad op Curacao en de stelling van Amsterdam. Een selectie uit deze reeks wordt gepresenteerd in deze cursus en geeft een beeld van de veelzijdigheid van 5000 jaar wereldarchitectuur.

Donderdag 9 juni 2022
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 80,00
Dhr. Dr. Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
10:00 - 12:00
Locatie: Huis73 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Dr. Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
Dr. Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
Drs. Joris van Sleeuwen is in 1991 als kunsthistoricus afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Voordien behaalde hij in 1982 aan de KU Nijmegen zijn doctoraal geschiedenis. Hij is gespecialiseerd in architectuurgeschiedenis. Vanaf 1987 is hij werkzaam in het volwassenenonderwijs en verzorgt hij cursussen, lezingen en kunstreizen.