Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: N-CUL011

Verleden in verf en brons

Verleden in verf en brons
Cursuscode: N-CUL011

Verleden in verf en brons de Nederlandse geschiedenis in schilderijen en beeldhouwwerken.

Jan van Scorel schilderde het portret van Adrianus VI, de enige Nederlandse paus (1522-23). Wat is diens verhaal en hoe werd in Rome tegen deze “vreemdeling” aangekeken? Mari Andriessen brengt met de Dokwerker de Februaristaking van 1941 in herinnering. Dit is slechts een willekeurige greep uit de vele kunstwerken die de rijke geschiedenis van Nederland in beeld brengen.

De hunebedbouwers, Willem van Oranje en Mohammed B. hebben een ding gemeen: zij woonden allen in Nederland. In duizenden jaren is het vormgegeven door miljoenen bewoners. Hun geschiedenis is beschreven door historici, onderzocht door archeologen en verbeeld door kunstenaars. Belangrijke (en onbekende) gebeurtenissen en personen uit de vaderlandse geschiedenis treden in uiteenlopende kunstwerken voor het voetlicht.

 

Donderdag 12 november 2020
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 104,00
Dhr. Dr. Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
13:30 - 15:30
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Dr. Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
Dr. Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
Drs. Joris van Sleeuwen is in 1991 als kunsthistoricus afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Voordien behaalde hij in 1982 aan de KU Nijmegen zijn doctoraal geschiedenis. Hij is gespecialiseerd in architectuurgeschiedenis. Vanaf 1987 is hij werkzaam in het volwassenenonderwijs en verzorgt hij cursussen, lezingen en kunstreizen.
Contact
Havensingel 24
5211 TX 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6141120
E-mail: info@volksuniversiteitdenbosch.nl