Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCKBR001

Parijs 1900-1940

Parijs 1900-1940
Cursuscode: KCKBR001

Parijs was van oudsher de westerse hoofdstad van de kunst. Ook aan het begin van de twintigste eeuw rommelde en broeide het er. Buitenlandse kunstenaars werden gelokt door de moderne ontwikkelingen, maar hielpen ook mee deze ontwikkelingen vorm te geven.
In enkele jaren volgden de schandalen en confrontaties elkaar op: de onnatuurlijke kleuren van de fauvisten tegenover de hoekige vormen van de kubisten. De abstracte kunstenaars probeerden ook voet aan de grond te krijgen en zagen begin jaren ’30 de figuratieve kunstenaars van het surrealisme tegenover zich. Henri Matisse was een Fransman, maar Pablo Picasso, Piet Mondriaan en Marc Chagall waren ‘import’. En wat deden de beeldhouwers, zoals Constantin Brancusi en Ossip Zadkine? Al het werk was te zien bij verzamelaars, in galeries en tijdens tentoonstellingen, en zo maakte ook het grote publiek kennis met de nieuwste ontwikkelingen. In kranten en tijdschriften wisselden manifesten en recensies elkaar af.

Woensdag 6 oktober 2021
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 208,00
Mw. Drs. C (Carla) van Bree
10:00 - 12:00
Locaties: Huis73, (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Drs. C (Carla) van Bree
Drs. C (Carla) van Bree
Carla van Bree (1971) studeerde aan de kunstacademie van Tilburg en aan de universiteit van Utrecht. Ze werkt als rondleider bij museum De Pont in Tilburg en Theaters Tilburg, en als docent kunstgeschiedenis voor volksuniversiteiten (Den Bosch, Eindhoven), gezelligheidsverenigingen (KVG, NVVH, KBO) en opleidingen. Het fijne aan het lesgeven aan volwassenen: een enthousiaste groep maakt een enthousiaste docent en vice versa!