Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: V-CUL004

Lezing en excursie Albert Cuyp

Lezing en excursie Albert Cuyp
Cursuscode: V-CUL004

Albert Cuyp is een van de belangrijkste landschapschilders uit de Gouden Eeuw. In 2020 is het 400 jaar geleden dat hij in Dordrecht werd geboren. Het Dordrechts Museum organiseert een grote tentoonstelling van zijn werk waarbij voor het eerst ook de waardering voor Cuyp en zijn invloed worden getoond.

In de 18e eeuw werd Cuyp ongekend populair in Engeland. Deze hype rond zijn werk is wel “Cuyp mania”genoemd. Bovendien heeft Cuyp grote invloed gehad op de Britse landschapsschuilderkunst. Zijn werk maakte diepe indruk op kunstenaars als Richard Wilson, Thomas Gainsborough, Joseph Turner en John Constable. Velen lieten zich inspireren door de idyllische landschappen met koeien en het gouden licht van de “Dutch Claude”(naar de in Engeland nog populairdere Franse schilder Claude Lorrain). 

In 2020 viert Dordrecht ook 800 jaar stadsrechten, wat het extra relevant maakt om een tentoonstelling te wijden aan Dordrechts beroemdste zoon; een tentoonstelling waarin de mooiste gezichten op de stad, die ooit geschilderd werden, te zien zullen zijn.

Vrijdag 5 maart 2021
1 x: lezing en excursie van 7,5 uur aanvangstijd 10:30
Prijs: € 69,00
Dhr. Dr. Drs. J. (Joris) van Sleeuwen

Inclusief vervoer, lezing, rondleiding en lunch


Exclusief entree

10:30 - 18:00
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Dr. Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
Dr. Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
Drs. Joris van Sleeuwen is in 1991 als kunsthistoricus afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Voordien behaalde hij in 1982 aan de KU Nijmegen zijn doctoraal geschiedenis. Hij is gespecialiseerd in architectuurgeschiedenis. Vanaf 1987 is hij werkzaam in het volwassenenonderwijs en verzorgt hij cursussen, lezingen en kunstreizen.
Contact
Havensingel 24
5211 TX 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6141120
E-mail: info@volksuniversiteitdenbosch.nl