Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: N-CUL009

Lezing Christo en de Arc de Triomphe in Parijs

Lezing Christo en de Arc de Triomphe in Parijs
Cursuscode: N-CUL009

Christo, de 83-jarige kunstenaar die eerder naam maakte door grote gebouwen in te pakken, gaat zich in september – oktober 2020 richten op de Arc de Triomphe, de grote triomfboog aan de kop van de Champs-Élysées in de Franse hoofdstad.

Het oorspronkelijke plan is al meer dan vijftig jaar oud, toen hij samen met zijn vrouw Jeanne-Claude daar in de buurt woonde. Maar nu heeft de Amerikaanse kunstenaar Christo in zijn eentje (Jeanne-Claude stierf in 2009) het idee weer opgepakt om de Arc de Triomphe in grote lappen stof te hullen.

Het is sinds jaar en dag zijn/hun artistieke handelsmerk: om onwaarschijnlijke gebouwen en stukken landschap onder een laag kleurige polypropyleen te verstoppen. In het verleden viel de eer te beurt aan bijvoorbeeld de Rijksdag in Berlijn, Pont Neuf in Parijs, eilanden voor de kust van Miami en een vallei in Californië. Drie jaar geleden liepen nog 1,2 miljoen nieuwsgierigen over een drijvend, eigeel tapijt naar een eiland in het Lago d’Iseo, Noord-Italië. 

Woensdag 16 september 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 10,00
Dhr. Dr. Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
19:30 - 21:30
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Dr. Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
Dr. Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
Drs. Joris van Sleeuwen is in 1991 als kunsthistoricus afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Voordien behaalde hij in 1982 aan de KU Nijmegen zijn doctoraal geschiedenis. Hij is gespecialiseerd in architectuurgeschiedenis. Vanaf 1987 is hij werkzaam in het volwassenenonderwijs en verzorgt hij cursussen, lezingen en kunstreizen.
Contact
Havensingel 24
5211 TX 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6141120
E-mail: info@volksuniversiteitdenbosch.nl