Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: N-CUL004

Kunstenaarsparen (1)

Kunstenaarsparen (1)
Cursuscode: N-CUL004

We kijken naar kunstenaarsparen: Josef en Anni Albers, Bauhausstudenten, - docenten en vanaf eind jaren ’30 vernieuwende pioniers in de Verenigde Staten; 

Aleksandr Rodtsjenko en Varvara Stepanova, kunstenaars die hun kwaliteiten in dienst stelden van de jonge Sovjet-Unie met grafische ontwerpen, fotografie en textielontwerpen. 

Dit najaar komt Frida Kahlo naar het Drents Museum in Assen. Haar schilderijen doen vervreemdend aan maar zijn sterk autobiografisch. Reden om haar werk, en dat van haar echtgenoot, Diego Rivera, onder de loep te nemen.

Woensdag 25 november 2020
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 63,00
Mw. Drs. C (Carla) van Bree
10:00 - 12:00
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Drs. C (Carla) van Bree
Drs. C (Carla) van Bree
Carla van Bree is zelf geen kunstenaar. Toch is kunst onlosmakelijk met haar leven verbonden. Zij doorloopt de kunstacademie van Tilburg en de universiteit van Utrecht. Wat zij hier ook aan de weet komt, het boeit haar en het fascineert haar. Als freelance docent is zij actief sinds 1996. In 2010 brengt zij twee van haar kwaliteiten samen in haar onderneming ‘Kunstoog’. Sindsdien treedt zij op als all round docent en kunstgids voor organisaties, musea en bijzondere gezelschappen, waar zij vertelt over het hoe en waarom van uiteenlopende kunststromingen en thema’s.
Contact
Havensingel 24
5211 TX 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6141120
E-mail: info@volksuniversiteitdenbosch.nl