Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL055

De “Roaring twenties”

De “Roaring twenties”
Cursuscode: CUL055

Na de Eerste Wereldoorlog zijn de Verenigde Staten een wereldmacht geworden, is in Rusland de revolutie van 1917 net achter de rug, zucht Duitsland onder de herstelbetalingen zoals bepaald bij de Vrede van Versailles en heerst in Frankrijk en Engeland een optimistische geest. De grote veranderingen en een onzekere toekomst zijn af te lezen aan de ontwikkelingen in de beeldende kunst, film, theater, muziek en architectuur. Een sterke vernieuwingsdrang houdt gelijke tred met een uitgesproken conservatisme.

De maatschappijkritische kunst in Duitsland vormt  een contrast met de classicistische esthetiek in Frankrijk; voor de architectuur van de Verenigde Staten is de “sky the limit” en in de Sovjet Unie staat de staatskunst  ten dienste van de arbeider. Een spel van wederzijdse uitwisseling en afwijzing geeft de kunst van de jaren twintig een boeiend karakter.

Donderdag 9 januari 2020
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 99,00
Dhr. Dr. Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
10:00 - 12:00
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Dr. Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
Dr. Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
Drs. Joris van Sleeuwen is in 1991 als kunsthistoricus afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Voordien behaalde hij in 1982 aan de KU Nijmegen zijn doctoraal geschiedenis. Hij is gespecialiseerd in architectuurgeschiedenis. Vanaf 1987 is hij werkzaam in het volwassenenonderwijs en verzorgt hij cursussen, lezingen en kunstreizen.