Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL110

Basiscursus Kunstgeschiedenis

Basiscursus Kunstgeschiedenis
Cursuscode: CUL110

In de 19e eeuw krijgt de kunst een ander karakter ten opzichte van voorgaande eeuwen. De kunstenaar ontwikkelt zich als een autonoom individu, dat kunst schept zonder opdrachtgever en zich volledig richt op zijn eigen visie en indrukken. Het schilderij als venster op de wereld wordt langzaamaan vervangen door het schilderij als plat vlak, gevuld met verf. Ook de voorstelling verdwijnt aan het begin van de 20e eeuw, met als hoogtepunt de enorme abstracte doeken van na de Tweede Wereldoorlog.

In de jaren ’80 en ’90 komen kunstenaars weer terug van het dogmatische modernisme: ‘anything goes’ en het post-modernisme is geboren. Stromingen die onder andere behandeld worden zijn het impressionisme, expressionisme, surrealisme, abstract expressionisme, pop-art.

Bij elke les ontvangt de cursist een samenvatting. 

Vrijdag 24 januari 2020
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 198,00
Mw. Drs. C (Carla) van Bree
10:00 - 12:00
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Drs. C (Carla) van Bree
Drs. C (Carla) van Bree
Carla van Bree is zelf geen kunstenaar. Toch is kunst onlosmakelijk met haar leven verbonden. Zij doorloopt de kunstacademie van Tilburg en de universiteit van Utrecht. Wat zij hier ook aan de weet komt, het boeit haar en het fascineert haar. Als freelance docent is zij actief sinds 1996. In 2010 brengt zij twee van haar kwaliteiten samen in haar onderneming ‘Kunstoog’. Sindsdien treedt zij op als all round docent en kunstgids voor organisaties, musea en bijzondere gezelschappen, waar zij vertelt over het hoe en waarom van uiteenlopende kunststromingen en thema’s.