Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL080

Architectuur 2.0

Architectuur 2.0
Cursuscode: CUL080

In deze cursus worden een aantal actuele vraagstukken in de hedendaagse architectuur op een rij gezet. Deze ontwikkelingen zijn zo divers dat ze niet meer te vatten zijn in een beknopte omschrijving.

Nieuwe landen nemen een vooraanstaande positie in (China, Arabische wereld), er is aandacht voor eigentijdse technieken en materialen (digitaal ontwerpen en kunststoffen ), ecologische aspecten en circulair bouwen zijn volop in het nieuws (Energy Academy Groningen 2016) en bestaande gebouwen worden opgeknapt voor een nieuwe bestemming (Distillery District Toronto 2003).Het is volstrekt normaal dat architecten wereldwijd bouwen (Jean Nouvel, Museum het Louvre in Abu Dhabi 2017) en zij hanteren uiteenlopende vormen en stijlen.    

Donderdag 5 maart 2020
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 99,00
Dhr. Dr. Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
10:00 - 12:00
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Dr. Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
Dr. Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
Drs. Joris van Sleeuwen is in 1991 als kunsthistoricus afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Voordien behaalde hij in 1982 aan de KU Nijmegen zijn doctoraal geschiedenis. Hij is gespecialiseerd in architectuurgeschiedenis. Vanaf 1987 is hij werkzaam in het volwassenenonderwijs en verzorgt hij cursussen, lezingen en kunstreizen.