Cursusnummer:
KCGEN004

Het unieke Utrecht, een stad vol verrassingen

Het unieke Utrecht, een stad vol verrassingen

Op de lezing weer een overzicht en nog veel meer van wat we allemaal tegen gaan komen tijdens de excursie.

We beginnen op de Mariaplaats met o.m. het huis van een Klopje. Erna naar een beeldengroep met centraal Karel V. Ook bekijken we een aantal hofjes, een fundatie en een schitterend stukje Utrecht met de naam De Zeven Steegjes.

We wandelen over de oude stadswallen, langs o.m. het Pesthuis, en een uniek authentiek overgebleven stukje stadsmuur.

Langs een verffabriek met fantasie oud-Nederlandse opschriften van “Ot en Sien” Cornelis Jetses, belanden we bij de St. Pieterskerk en omgeving. Via Paus Adrianus VI naar de lunch!

Na de lunch bekijken we de restanten van de Paulusabdij, de contouren van de St Salvatorkerk op het Domplein, Flora’s Hof en het Pandhof, de ingang van het Lofen paleis en ontdekken het monument voor de op eigen verzoek ingemetselde 15e eeuwse Zuster Bertken, of we tijd hebben om ook langs het monument voor de kluizenares Alyt Ponciaens bij de Jacobikerk te lopen?? Op de lezing virtueel wel natuurlijk.

Langs oude stadskastelen en bezienswaardigheden op het St-Janskerkhof en omgeving, lopen we via de Drift, met o.m. een niets onthullend ornament naar uiteindelijk het ex-Begijnenhof.

Tijdens de wandeling komen we nog veel meer tegen w.o. schitterende Art Nouveau gevels, kortom we laten ons verrassen door bijzondere plekken en verhalen in en over het historische Utrecht. Gaat u mee op verkenning??

Vrijdag   14 juni 2024      Excursie naar Utrecht

  • Excursie exclusief OV kosten en evt consumpties
  • Reisschema excursie na afloop lezing
  • Excursie gaat altijd door wanneer de lezing ook doorgaat/ u dient goed ter been te zijn.

 

 

 

Startdatum
Lesvorm