Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL610

Muziek-beeld Geschiedenis van Rusland

Muziek-beeld Geschiedenis van Rusland
Cursuscode: CUL610

Het fascinerende Rusland heeft een roerige geschiedenis, waarin macht, nationalisme en cultuur als een rode draad samengaan.

In vier middagen nemen Willem Wittenberg en Joop de Weger u mee in het verre en nabije verleden van dit enorme land. Aan de orde komen o.a. Het oude Rusland en tsarentijdperk, de val van de tsaren en de Russische Revolutie, de Sovjet Unie, en het moderne Rusland.

Het verhaal van het Russische verleden wordt verteld met ondersteuning van Russische muziek en afbeeldingen uit de Russische geschiedenis.

Donderdag 24 oktober 2019
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 89,00
Dhr. J. (Joop) de Weger, Dhr. (Willem) Wittenberg
13:45 - 15:45
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
J. (Joop) de Weger
J. (Joop) de Weger
Klassieke muziek is Joop de Weger al met de paplepel ingegoten. Muziek is voor hem niet alleen luisteren, maar ook kijken en weten. Zijn kennis van- en passie voor klassieke muziek geeft hij graag aan anderen door. Hij doet dit niet alleen door over klassieke muziek te vertellen, maar ook door er samen naar te luisteren en naar te kijken. Hij laat zien wat je hoort en leert je te ontdekken welke klassieke muziek jou het meeste aanspreekt.
(Willem) Wittenberg
(Willem) Wittenberg
Willem Wittenberg (1951) heeft geschiedenis gestuurd aan de Universiteit van Utrecht en was ruim veertig jaar werkzaam in het onderwijs. Momenteel is hij gids en rondleider bij het Museum Boxtel. De Europese geschiedenis, en vooral die van Rusland, heeft zijn bijzondere belangstelling.