Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL130

Lezing Ruzie over lijnen

Lezing Ruzie over lijnen
Cursuscode: CUL130

Hoe komen wij aan onze grenzen? Het ontstaan van onze grenzen is en blijft een fascinerend verhaal. Meestal een koehandel op hoog niveau, uiteraard zonder inspraak van de lokale bevolking. Soms werd je wakker in een ander land!

Een soms complex , maar wel heel boeiend verhaal vol politieke intriges en verborgen agenda's. Trouwens, wat is een grens en hoe bepaal je die? 
Lodewijk XIV was de eerste die bewust cartografen gebruikte om zijn landhonger te stillen, het bekende spel Ganzenborden ("Landje Pik") is toen ontstaan.

Op vrijdag 17 april is er naar aanleiding van deze lezing een excursie naar Baarle. Wilt u hieraan graag deelnemen dan adviseren wij u zich in te schrijven voor de lezing en excursie "Ruzie over lijnen" Cursuscode CUL135.

Woensdag 8 april 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 09:30
Prijs: € 10,00
Dhr. A. (Aad) Engelfriet
09:30 - 11:30
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A. (Aad) Engelfriet
A. (Aad) Engelfriet
Webmaster van een van de grootste Nederlandstalige geschiedenis websites met soms 200.000 unieke bezoekers per maand, stadsgids voor ca 20 steden, cultureel-historisch reisleider voor landen als China en Tibet, maar begeleidt ook veel reizen naar zijn favoriete vakantieland Groot-Brittannië, o.m. Koning Arthur reizen en reizen naar Schotland. Verzot op allerlei Britse mythen en legendes!