Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL140

Lezing Leiden, stad van de vele ontdekkingen

Lezing Leiden, stad van de vele ontdekkingen
Cursuscode: CUL140

Je kunt een dag door Leiden lopen en dan alleen maar historische Hofjes bezoeken, maar Leiden is ook de stad waar Rembrandt is geboren, studeerde en het schildersvak leerde. Ook Jan Lievens en Jan Steen komen we in de stad tegen. 

Leiden is ook beroemd vanwege het verblijf van de later zo genoemde Pilgrim Fathers, die op een dag besloten af te reizen naar Amerika met het schip The Mayflower.

Leiden, ook de stad van de 2e Buskruit ontploffing in de Nederlandse geschiedenis, 1807. Op de ruïne werd later het Van der Werff park aangelegd, incl. Van der Werffs standbeeld, maar of zijn beeld waarheidsgetrouw is?

De stad telt natuurlijk ook vele musea, in de lezing een korte samenvatting van het verhaal over Philipp Franz von Siebold, verbonden met Japan en Deshima, ooit de kleinste Nederlandse kolonie en dus zijn het Sieboldhuis en Leiden beroemd tot in Japan. 

En dan ook natuurlijk wat kerken, de Pieterskerk met executieplaats, de Hooglandse kerk en de fraaie Marekerk. En dan ook nog de Waag van Pieter Post etc etc, genoeg te zien dus! Kortom, gaat u ook mee op excursie naar Leiden op vrijdag 26 juni?

Vrijdag 19 juni 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 09:30
Prijs: € 10,00
Dhr. A. (Aad) Engelfriet
09:30 - 11:30
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A. (Aad) Engelfriet
A. (Aad) Engelfriet
Webmaster van een van de grootste Nederlandstalige geschiedenis websites met soms 200.000 unieke bezoekers per maand, stadsgids voor ca 20 steden, cultureel-historisch reisleider voor landen als China en Tibet, maar begeleidt ook veel reizen naar zijn favoriete vakantieland Groot-Brittannië, o.m. Koning Arthur reizen en reizen naar Schotland. Verzot op allerlei Britse mythen en legendes!
Contact
Havensingel 24
5211 TX 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6141120
E-mail: info@volksuniversiteitdenbosch.nl