Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL091

Lezing basics lange-afstandswandelen

Lezing basics lange-afstandswandelen
Cursuscode: CUL091

Lezing De basics van het lange-afstandswandelen.

De Vier Vrije Voeten, Guus Wesselink en Riet van Laake, vertellen aan de hand van hun avontuurlijke voetreizen van in totaal 7000 kilometer over de basics van het pelgrimeren en bij het lange-afstandswandelen.

Het enthousiaste echtpaar geeft in een interactieve lezing uitleg over de praktische zaken die aan bod komen bij een pelgrimstocht of een lange voettocht. Hoe bereid je zoiets voor, welke route neem je, waar haal je kaarten vandaan en werk je ook met gps, of juist liever niet. Welke rugzak is de beste, neem je ja of nee een tentje mee of slaap je in B&B’s en pelgrims-ostello’s? En hoe regel je dat? Wat kost dat allemaal? Wat neem je mee en wat laat je thuis? Welke schoenen zijn het beste en nog veel meer.

Woensdag 11 maart 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 10,00
Dhr. (Guus) Wesselink, Mw.
19:30 - 21:30
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Guus) Wesselink
(Guus) Wesselink
Riet van Laake (Mill 1946) en Guus Wesselink (Helmond 1948) zijn twee ervaren Bossche pelgrims. Zij liepen van huis uit via Rome naar Zuid-Italië (2200 km) en daarna nog 5000 km naar onder andere Assisi en Santiago. Ook liepen ze het Pieterpad en enkele prachtige tochten in Italië. Ze schreven twee boeken: Vier vrije voeten, een romantische voettocht van ’s-Hertogenbosch naar Zuid-Italië en Over Prikkeldraad en Zegeningen, op de Oekumenische Pilgerweg Als ze drie jaar vóór de Grote Tocht besluiten via Rome naar Zuid-Italië te gaan lopen, gaan ze ter voorbereiding weekenden met de volle rugzak op oefenen én gaan ze op Italiaanse les bij Margherita Merone in Den Bosch. Ze worden lid van de Vereniging Pelgrimswegen naar Rome om verhalen en ervaringen te horen en literatuur te verzamelen over pelgrimstochten. Inmiddels is Guus bestuurslid van de vereniging en Riet werkt achter de schermen hard mee. Sinds hun eerste tocht in 2013 hebben Riet en Guus inmiddels meer dan vijftig lezingen gegeven. Op hun website met de titel “Vier vrije voeten” zijn hun tochten en lezingen in het kort weergegeven