Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCGPE001

Kleurrijk Sicilië

Kleurrijk Sicilië
Cursuscode: KCGPE001

Knooppunt middellandse zeegebied


* Griekse en Romeinse pracht en praal

* Middeleeuwse bloeitijd

* Barokke schoonheid

In drie bijeenkomsten behandelen we de belangrijkste volkeren die hun stempel op Sicilië hebben gedrukt en waarvan de sporen tot op heden zichtbaar zijn. Wederzijdse beïnvloeding en een ware smeltkroes van cultuuruitingen van Siculiërs, Feniciërs, Grieken, Romei-nen, Byzantijnen, Arabieren, Normandiërs, Hohenstaufen en Spanjaarden. 
Aan de hand van talloze kleurrijke afbeeldingen worden de ontwikkelingen van de architec-tuur (van Griekse tempel tot barokke kerk) en de beeldende kunsten getoond. Mytholo-gische verhalen onthullen avonturen van goden en godinnen uit de Klassieke Oudheid. Historische figuren komen tot leven, maar ook zeden en gewoonten van het hedendaagse Sicilië krijgen de nodige aandacht. En uiteraard vergeten we de culinaire lekkernijen niet.


Kortom, een inspirerende reis van 2500 jaar historie, kunst en cultuur die u zal verwonde-ren en inspireren.

 

Donderdag 10 maart 2022
3 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 150,00
Dhr. M. (Marc) Permeke
10:00 - 12:30
Locatie: Huis73 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M. (Marc) Permeke
M. (Marc) Permeke
Tot aan mijn pensionering in 2012 was ik werkzaam als Hogeschooldocent Management Toerisme aan de NHTV internationaal hoger onderwijs Breda waar ik me o.a. heb beziggehouden met cultuurtoerisme, kunstgeschiedenis, reisbegeleiding, en de organisatie van talloze studiereizen in Europa. Mijn sterke band met Italië is gekomen door een verblijf van 4 jaar in Rome, waarna ik op Sicilië als gids culturele reizen heb begeleid. Terug in Nederland heb ik mijn kunsthistorische kennis verbreed en heb ik gewerkt als freelance professioneel gids in Nederland en België. Tegenwoordig verzorg ik cultuurhistorische lezingen en cursussen over Sicilië, Rome, Florence en Venetië.