Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: N-BCUL004

Gedonder in Brabant

Gedonder in Brabant
Cursuscode: N-BCUL004

Eenmaal komt de dag

Waarop wij allen wachten

Dan gaan we naar de grens

Om Belgen af te slachten

Een populair gedicht in het Nederland rond 1831! In de lezing passeren de gebeurtenissen rond de Belgische Revolutie en de Tiendaagse Veldtocht in 1831 de revue. Er wordt ingegaan op gebeurtenissen in Noord- Brabant, o.m. de verplichte inkwartieringen van "Hollandsche" schutterijen, de aanvankelijke massale desertie door mannen uit Noord-Brabant die wel voelden voor aansluiting bij de opstandige Belgen.

Ook hoe ‘de Hollanders’ tegen Noord- Brabant, een voor hun nog onbekend stukje Koninkrijk, aankeken. De kennismaking met lokale gebruiken en het gesproken dialect was voer voor de Hollanders die hun ervaringen in dagboeken beschreven. Vanzelfsprekend zullen ook de algemene politieke en militaire aspecten worden besproken.

Woensdag 28 oktober 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 10,00
Dhr. A. (Aad) Engelfriet
19:00 - 21:00
Locatie: Boxtel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
A. (Aad) Engelfriet
A. (Aad) Engelfriet
Webmaster van een van de grootste Nederlandstalige geschiedenis websites met soms 200.000 unieke bezoekers per maand, stadsgids voor ca 20 steden, cultureel-historisch reisleider voor landen als China en Tibet, maar begeleidt ook veel reizen naar zijn favoriete vakantieland Groot-Brittannië, o.m. Koning Arthur reizen en reizen naar Schotland. Verzot op allerlei Britse mythen en legendes!
Contact
Havensingel 24
5211 TX 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6141120
E-mail: info@volksuniversiteitdenbosch.nl