Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCGEN010

De Britse Coronation Stone

De Britse Coronation Stone
Cursuscode: KCGEN010

Naast bijv. Stonehenge en King Arthur kennen de Britten nog veel meer bijzondere mythen en legenden, een hele belangrijke is de Coronation Stone, waarnaar de overheerlijke bekende SCONES zijn vernoemd!

Bij een kroning in de Westminster Abbey moet de nieuwe Koning(in) op de Coronation Stone gaan zitten, zoals Elisabeth II in 1953. Haar opvolger zal dit ook weer doen!

De Coronation Stone, wordt ook Stone of Destiny genoemd of Stone of Scone, vandaar de bekende SCONES. De Stone wordt ook vaak Jacobs’ Stone genoemd…

Schotland heeft zijn naam te danken, aldus ook het Schotse volkslied, aan de Spirit of Scotia; ook het Canadese Nova Scotia, herinnert aan Scotia.

Scotia was de Egyptische prinses, bekend van het biezen mandje van Mozes, dochter van de later verdronken Farao. Op haar vlucht uit Egypte nam Scotia de Jacobs’ Stone mee, die uiteindelijk in Schotland terecht zou komen.

In 1296 roofde de Engelse koning Edward I de Stone en liet hem overbrengen naar de Westminster Abbey in Londen.

De Stone maakt nu deel uit van de zwaar bewaakte Honours of Scotland, de Schotse regalia gebruikt bij Schotse kronings ceremoniën.

Woensdag 25 januari 2023
1 les van 2 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 30,00
Dhr. A. (Aad) Engelfriet
14:00 - 16:00
Locatie: Huis73 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
A. (Aad) Engelfriet
A. (Aad) Engelfriet
Aad Engelfriet is cultureel-historisch reisleider naar een groot aantal landen in en buiten Europa, van Tibet tot Groot-Brittannië. Totaal al ca 50 reizen mogen begeleiden. En wat is er nu leuker dan op de Volksuniversiteit mijn (o.m. reis)verhalen en kennis te mogen delen met zoveel cursisten. Met als hoogtepunt een of meerdere keren per jaar het geven van een lezing met aansluitend een bijbehorende excursie met het OV in Nederland en/of België! Ik zie er weer naar uit om u te ontmoeten, graag tot ziens!