Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCFHE013

Werkgroep filosofie

Werkgroep filosofie
Cursuscode: KCFHE013

In deze werkgroep staan logica, redeneren en argumenteren centraal, niet als droge stof, maar als sociaal-maatschappelijke, en dus ook als politieke, activiteit.

We doen dit aan de hand van twee activiteiten:

1) het onderzoeken van politieke redevoeringen en redactionele artikelen op drogredenen, dubbelzinnige en/of onjuiste premissen en het zo mogelijk herschrijven van het artikel en

2) het beargumenteren van standpunten die niet de jouwe zijn. Zoals Socrates het verwoorde: redeneren is een hoopvolle activiteit waarin mensen op rustige wijze standpunten kunnen delen, het niet met elkaar eens hoeven te zijn en er respect is voor elkaar én voor de rede.

 

Vrijdag 27 januari 2023
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 15:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 120,00
Mw. J. (Jacomijn) Hendrickx
15:30 - 17:30
Locatie: Huis73 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
J. (Jacomijn) Hendrickx
J. (Jacomijn) Hendrickx
Jacomijn Hendrickx heeft o.a. wijsbegeerte en wijsgerige pedagogiek gestuurd. Haar doctoraal haalde ze als wijsgerig pedagoog. In het dagelijks leven is ze zelfstandig gevestigd filosoof. Ze zoekt naar de praktische relevantie van filosofische ideeën en vertaald ze graag naar actuele praktische voorbeelden. Ze daagt de deelnemers uit om zelfstandig en kritisch te denken en waardeert een levendig gesprek onder de deelnemers van de cursus.