Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCFHE003

Nietzsche - de Vrolijke Wetenschap

Nietzsche - de Vrolijke Wetenschap
Cursuscode: KCFHE003

De Vrolijke Wetenschap van Nietzsche is een goede introductie in het denken van Nietzsche; het boek - geschreven in aforismen en korte teksten - bevat alle belangrijke aspecten van zijn denken.

Het boek bevat onder andere de tekst over de man met de lantaarn die op het plein staat en roept: 'God is dood'. Nietzsche wordt ook wel de de man met de hamer genoemd, omdat hij alle bestaande vooronderstellingen afbreekt, hij doet dat zo rigoureus dat hij gezegd zou hebben 'zij die het niet met mij eens zijn, volg mij'.

We zullen in deze cursus ook aandacht besteden aan dat wat Nietzsche verstaat onder 'de wil tot macht'. Meent hij dit alles of is het ironie? Komt hij tot een allesomvattende filosofie, of breekt hij echt alles af? Durf te denken, laat je vanzelfsprekendheden los en kijk dan wat het bestaan te bieden heeft.

Woensdag 14 september 2022
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 170,00
Mw. J. (Jacomijn) Hendrickx
10:00 - 12:00
Locatie: Huis73 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
J. (Jacomijn) Hendrickx
J. (Jacomijn) Hendrickx
Jacomijn Hendrickx heeft o.a. wijsbegeerte en wijsgerige pedagogiek gestuurd. Haar doctoraal haalde ze als wijsgerig pedagoog. In het dagelijks leven is ze zelfstandig gevestigd filosoof. Ze zoekt naar de praktische relevantie van filosofische ideeën en vertaald ze graag naar actuele praktische voorbeelden. Ze daagt de deelnemers uit om zelfstandig en kritisch te denken en waardeert een levendig gesprek onder de deelnemers van de cursus.