Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCFMO002

Ethiek in vogelvlucht

Ethiek in vogelvlucht
Cursuscode: KCFMO002

We worden dagelijks geconfronteerd met zaken die ons doen twijfelen aan het morele kompas van onze medemens. Of anders lopen we wel aan tegen iemand die zijn mening over het ethische gebrek van deze of gene BN'er met een aan wellust grenzende gretigheid wil verkondigen.

Maar hoevelen van ons verdiepen zich eigenlijk echt in de vraag hoe te leven? Durven het aan om stil te staan bij de waardevolle worden die hier al over gesproken zijn door denkers die al bewezen hebben met hun denken de tand des tijds te doorstaan. Iets wat niet elke opiniemaker of influencer van nu zeggen kan.

In 6 bijeenkomsten staan we stil bij enkele van de meest prominente scholen in de ethiek. Daarbij komen deugden, plichten, emoties en treinwagonnetjes langs. Welluidende namen als Aristoteles, Epictetus, Mill, Kant en Nussbaum nemen het tegen elkaar op en het strijdtoneel is de morele arena. Als kers op de taart zullen we ook oefenen met de materie en komt u te weten bij welke ethische school u zich het meeste thuisvoelt.

 

Woensdag 2 november 2022
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 120,00
Dhr. J. (Jos) van de Mortel
20:00 - 22:00
Locatie: Huis73 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
J. (Jos) van de Mortel
J. (Jos) van de Mortel
Jos van de Mortel studeerde filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In het dagelijkse leven is hij als docent Filosofie verbonden aan Fontys Hogeschool Pedagogiek. Zijn interesses bestrijken een breed gebied en hij ziet het als een uitdaging om samen met anderen de geest te slijpen aan uiteenlopende denkers.