Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCFMO001

De filosofie van het opvoeden 2022

De filosofie van het opvoeden 2022
Cursuscode: KCFMO001

Goed nieuws voor degene die worstelen met het opvoeden van hun kind(eren): u bent niet de enige! Al eeuwen breken knappe en mindere knappen koppen zich het hoofd over hoe dat nu moet, dat opvoeden.

In een serie van 6 bijeenkomsten vinden wij troost in de woorden van denkers van vroeger en van nu en ontdekken we dat veel thema's in de opvoeding al eeuwenoud zijn. 

Aan de hand van tegenstellingen tussen duiven & haviken, hoveniers & timmerlieden en tussen activisten & conservatieven duiken we in een proces zo oud als de mens zelf.

Hoe voeden wij onze kinderen goed op? Met welk doel voeden wij ze op? Bestaat er eigenlijk wel zoiets als een goede opvoeding? We zullen te raden gaan bij Aristoteles, Arendt, Fromm en Langeveld om niet alleen te ontdekken wat zij hebben bijgedragen aan het denken over opvoeden, maar ook onszelf beter te leren kennen en de manier waarop we opvoeden.

 

Woensdag 7 september 2022
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 120,00
Dhr. J. (Jos) van de Mortel
20:00 - 22:00
Locatie: Huis73 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
J. (Jos) van de Mortel
J. (Jos) van de Mortel
Jos van de Mortel studeerde filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In het dagelijkse leven is hij als docent Filosofie verbonden aan Fontys Hogeschool Pedagogiek. Zijn interesses bestrijken een breed gebied en hij ziet het als een uitdaging om samen met anderen de geest te slijpen aan uiteenlopende denkers.