line


line
line
Lezing en excursie: Binnenhof en Den Haag

Historische thema's


U geniet meer van de excursie na het volgen van de lezing op woensdag 19 juni. Daarom is deze excursie alleen te boeken inclusief lezing.

We beginnen onze wandeling op het Plein, ooit de ingang tot het Binnenhof, wandelen over het Binnenhof met zijn 19e eeuwse architectuur en gaan via de Stadhouderspoort naar het Buitenhof. Erna nemen we een kijkje op de Vijverberg(en), de Voorhout(en) en de Kneuterdijk. U zult verbaasd staan wat we onderweg allemaal tegenkomen: Stedelijke Logementen, de woningen van o.m. Johan de Witt, Gijsbert Karel van Hogendorp, Oldenbarnevelt, de Kloosterkerk, Pagehuis, Huis Huguetan, het Hoofdkwartier van Generaal Winkelman en, last but not least, het befaamde Hotel Des Indes, spreek uit Des Ènde, met wortels in het koloniale Batavia.

Beroemde architecten zoals o.m. Pieter Post, Daniël Marot, Pieter de Swart en Pierre Cuijpers hebben bijgedragen aan de nog steeds chique uitstraling van het Binnenhof en omgeving. Ooit omgeschreven als rijker dan de Gouden Bocht (Herengracht) in Amsterdam.

Hopelijk kunnen we de wandeling besluiten met thee / koffie en een Haags taartje in het meest chique Haagse Hotel, Des Indes, spreek uit Des Ènde. (eigen kosten).


Gaat u weer mee?

- Kosten exclusief OV en evt consumpties bij misschien Des Indes, de docent reist met u mee vanaf NS Centraal Den Bosch. Verzamelen 9.45 uur
- Excursie gaat altijd door / u dient goed ter been te zijn
- Vergeet uw fototoestel niet
- Maximum aantal deelnemers excursie: 15

tijd: vrijdag 13:00-15:30 uur
startdatum:28 juni 2019
plaats:Volksuniversiteit Havensingel 24 S-HERTOGENBOSCH
docent: A. (Aad) Engelfriet (meer over deze docent)
A. (Aad) Engelfriet

Webmaster van een van de grootste Nederlandstalige geschiedenis websites met soms 200.000 unieke bezoekers per maand, stadsgids voor ca 20 steden, cultureel-historisch reisleider voor landen als China en Tibet, maar begeleidt ook veel reizen naar zijn favoriete vakantieland Groot-Brittannië, o.m. Koning Arthur reizen en reizen naar Schotland. Verzot op allerlei Britse mythen en legendes!


http://www.engelfriet.net/Alie/Aad/aadengelfriet.htm

Sluiten

extra informatie: Exclusief reiskosten, entree(s) en consumpties
De docent reist met u mee. Verzamelen 9.45 uur vanaf NS Centraal Den Bosch.
prijs: € 24,00
code: CUL335  Toevoegen aan mijn inschrijfformulier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: