line


line
line
Lezing: Binnenhof in Den Haag

Historische thema's


In de lezing zal o.m. worden ingegaan op de cultureel-historische ontwikkeling van het Binnenhof en omgeving, incl. een virtuele rondleiding door de Oude Statenzaal, waarin nu de 1e Kamer vergadert, en de Trêveszaal, waar de wekelijkse kabinetsvergaderingen plaatsvinden.

U hoort ook de verhalen over het Plein, ooit de ingang tot het Binnenhof, met zijn 19e eeuwse architectuur en het Buitenhof. Ook de Vijverberg(en), de Voorhout(en) en de Kneuterdijk worden besproken: Stedelijke Logementen, de woningen van o.m. Johan de Witt, Gijsbert Karel van Hogendorp, Oldenbarnevelt, de Kloosterkerk, Pagehuis, Huis Huguetan, het Hoofdkwartier van Generaal Winkelman en, last but not least, het befaamde Hotel Des Indes, spreek uit Des Ènde, met wortels in het koloniale Batavia.

Beroemde architecten zoals o.m. Pieter Post, Daniël Marot, Pieter de Swart en Pierre Cuijpers hebben bijgedragen aan de nog steeds chique uitstraling van het Binnenhof en omgeving. Ooit omgeschreven als rijker dan de Gouden Bocht (Herengracht) in Amsterdam.

Vrijdag 28 juni kunt u ook met onze docent mee op excursie naar het Binnenhof!
Deze lezing is apart te boeken. De excursie kun je alleen incl. lezing boeken.

tijd: woensdag 10:00-12:00 uur
startdatum:19 juni 2019
plaats:Volksuniversiteit Havensingel 24 S-HERTOGENBOSCH
docent: A. (Aad) Engelfriet (meer over deze docent)
A. (Aad) Engelfriet

Webmaster van een van de grootste Nederlandstalige geschiedenis websites met soms 200.000 unieke bezoekers per maand, stadsgids voor ca 20 steden, cultureel-historisch reisleider voor landen als China en Tibet, maar begeleidt ook veel reizen naar zijn favoriete vakantieland Groot-Brittannië, o.m. Koning Arthur reizen en reizen naar Schotland. Verzot op allerlei Britse mythen en legendes!


http://www.engelfriet.net/Alie/Aad/aadengelfriet.htm

Sluiten

prijs: € 10,00
code: CUL330  Toevoegen aan mijn inschrijfformulier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: