line


line
line
Cursus Filosofisch denken (basiscursus)


Geef maar toe, je hebt het altijd gewild: beginnen met filosofie. Maar het klinkt zo hoogdravend, en waarschijnlijk is het veel te moeilijk. Onzin. Beginnen met filosofie kan heel makkelijk met deze cursus. In zes bijeenkomsten buigen we ons met elkaar over 12 belangrijke denkers uit de westerse filosofiegeschiedenis.
Docent Gerko Tempelman gebruikt daar altijd weer dezelfde methode voor. Hij stelt een vraag waar je zelf bij stil wordt gezet. Vragen als: wat is jouw thuis? Is er iets dat niet verandert? We gaan kort met elkaar in gesprek en vervolgens koppelt Gerko de inhoud aan de denkers die we die avond behandelen. De bijeenkomsten zijn interactief, maar geen werkcolleges. Neem je aantekeningboek mee. En natuurlijk zal Gerko je goeie tips geven als je je na deze zes bijeenkomsten verder wilt verdiepen.
Hoewel sommige van de namen je misschien allang bekend voorkomen, wil deze cursus een overzicht geven van de filosofiegeschiedenis als geheel. Aristoteles heeft van allerlei interessante dingen gezegd, maar hoe valt hij te plaatsen in de rest van de geschiedenis? En belangrijker nog: hoe heeft hij gezorgd dat jij en ik werden wie we zijn? Door een reis door de westerse filosofiegeschiedenis staan we stil bij de grote periodes van denken en ontdekken we wat voor denkontwikkeling we allemaal in ons DNA hebben zitten.
Denkers die tijdens de cursus aan bod komen:
1. Socrates & Aristoteles
2. Epicurus & Seneca
3. Thomas van Acquino & Avicenna
4. René Descartes & Spinoza
5. David Hume & Immanuel Kant
6. Friedrich Nietzsche & Martin Heidegger

tijd: dinsdag 19:00-21:00 uur
startdatum:26 maart 2019 - 6 lessen
plaats:Volksuniversiteit Havensingel 24 S-HERTOGENBOSCH
docent: G. (Gerko) Tempelman
prijs: € 159,00
code: CUL416  Toevoegen aan mijn inschrijfformulier

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: