line


line
line
Cursus Maak je geluk

Persoonlijke Effectiviteit


Waar kom jij je bed voor uit? Is het mogelijk gelukkiger te worden? Ja, geluk is maakbaar! Sonja Lyubomirsky toont aan dat geluk bij de geboorte al voor 50 procent vastligt, voor 10 procent wordt bepaald door de omstandigheden, maar wel voor 40 procent kan worden bepaald door doelbewuste acties. We gaan aan de slag met een aantal strategieën die ons geluksgevoel vergroten. Denk aan oefeningen in dankbaarheid, aardig zijn en optimisme. Je leert de juiste geluksoefeningen te kiezen die passen bij je karakter, je leefomstandigheden en persoonlijke doelen.
En we gaan het japanse geheim voor een lang en gelukkig leven, jouw ikigai, ontdekken. We tunen in op waar je passie ligt; waar ben je goed in en waar hou je van?
Tot slot leren we hoe we dit kunnen verankeren en laten voortduren. Zodat we onderweg naar onze bestemming, geluk en welzijn blijvend kunnen ervaren. Met wetenschappelijk onderbouwde oefeningen vanuit de positieve psychologie om je op geluk in te stellen.

tijd: dinsdag 19:00-21:00 uur
startdatum:26 februari 2019 - 4 lessen
plaats:Volksuniversiteit Havensingel 24 S-HERTOGENBOSCH
docent: S. (Sigrid) Hoppener (meer over deze docent)
S. (Sigrid) Hoppener

Sigrid Hoppener: mindfulnesstrainer, coach en HR-adviseur.
Door open en met milde aandacht oordeelloos aanwezig te zijn, kun je meer genieten van wat er is en beter omgaan met pijn. Er komt ruimte vrij om eigen keuzes te maken. Doen wat je werkelijk wilt in plaats van onbewust volgens automatische patronen te leven. Mindfulness maakt het leven helder en meer dan de moeite waard. Mindfulness trainen is een cadeau aan jezelf en aan de wereld.
Ik geef mindfulness-training sinds ik de trainersopleiding bij het Instituut voor Mindfulness afrondde in 2010. Levenskunst leerde ik bij de School voor Zijnsoriëntatie. Als HR-adviseur heb ik in ruim twintig jaar ervaring opgedaan in coachen en trainen van mensen op gebied van Personeel & Organisatie. In 2012 heb ik de opleiding tot integratieve counselor-coach afgerond bij de Academie voor Psychotherapie. Mijn persoonlijke ontwikkeling hou ik actueel met (na)scholing, intervisie en retraites.
Lid van de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland (VMBN, 1e categorie-gecertificeerd).
http://www.essare.nl/aanbod/

Sluiten

extra informatie: LESDATA: 19 MAART, 2 APRIL, 16 APRIL
MATERIAALKOSTEN: 10,00 AFREKENEN BIJ DOCENT.
prijs: € 74,00
code: VVT265  Toevoegen aan mijn inschrijfformulier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: