line


line
line
Lezing Scandinavische thrillers


Zweden is niet alleen populair als vakantieland. Menig lezer pakt steeds vaker een boek van een Zweedse schrijver en dan met name een thriller of detective.
De laatste jaren zijn de Zweedse misdaadromans haast niet aan te slepen. Denk aan de Millennium trilogie van Stieg Larsson of aan de boeken van Henning Mankell over inspecteur Kurt Wallander. Maar ook oude getrouwen als Sjöwall & Wahlöö worden nog steeds verkocht.
Vanwaar dit succes? Schrijven Zweedse auteurs beter of leuker dan sommige anderen? Is het de Zweedse (leef)omgeving die aanspreekt? Ligt het aan de thematiek? Vragen om eens bij stil te staan en dat doen we graag! In deze lezing annex discussie komen verschillende schrijvers aan bod die, met name de laatste jaren, veel gelezen worden in Nederland. Menig boek is inmiddels zelfs verfilmd.
Het zwaartepunt van de lezing ligt bij Zweden maar de docent besteedt ook aandacht aan andere Scandinavische thriller-auteurs zoals Arnaldur Indriðason, Jo Nesbø, Karin Fossum, Jussi Adler-Olsen en Leena Lehtolainen; Scandinavist drs. Patrick Stunnenberg neemt u mee op een reis door Scandinavië te beginnen op IJsland om uiteindelijk via Noorwegen en Denemarken bij Finland en Zweden uit te komen.

tijd: vrijdag 10:00-12:00 uur
startdatum:26 oktober 2018
plaats:Volksuniversiteit Havensingel 24 S-HERTOGENBOSCH
docent: P. (Patrick) Stunnenberg (meer over deze docent)
P. (Patrick) Stunnenberg

Patrick Stunnenberg behaalde in 2002 zijn doctoraal examen Scandinavische talen en culturen aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn hoofdvaktaal is Zweeds. Daarna studeerde hij nog een jaar Finse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na werkzaam te zijn geweest in o.a. de (commerciële) dienstverlening en het toerisme in zowel binnen- als buitenland is hij zich gaan richten op het lesgeven van met name Zweeds.


Sinds 2007 geeft hij privéles aan mensen die naar Scandinavië willen emigreren en sinds 2009 heeft hij zijn eigen bedrijf. Patrick is werkzaam bij taleninstituten, bedrijven en particulieren tevens verzorgt hij lezingen over Scandinavië. Daarnaast geeft hij cursussen Zweeds op verschillende volksuniversiteiten in de regio. Sinds 2014 is hij werkzaam bij de Volksuniversiteit 's-Hertogenbosch.

Sluiten

prijs: € 10,00
code: CUL515  Toevoegen aan mijn inschrijfformulier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: