line


line
line
Mooi Middelburg (lezing)


Een stad met een rijke geschiedenis nog steeds terug te vinden in het huidige straatbeeld. Al heeft de stad in WOII wel veel te lijden gehad. In de VOC tijd was Middelburg, na Amsterdam, zelfs de belangrijkste stad van Nederland.
Sinds 2005 staat ook in de stad het Zeeuws Slavernijmonument wat herinnert aan de activiteiten van de Middelburgse Commercie Compagnie (MCC).
In zowel de lezing als de excursie zullen we een keus moeten maken uit bijv. de Markt, het Abdijplein, een stadspoort, de Kaaien etc., en last but not least het Zeeuws Museum met de beroemde 16e -eeuwse Wandtapijten in opdracht van de Staten van Zeeland.

tijd: vrijdag 09:30-11:30 uur
startdatum:29 juni 2018
plaats:Volksuniversiteit Havensingel 24 S-HERTOGENBOSCH
docent: A. (Aad) Engelfriet (meer over deze docent)
A. (Aad) Engelfriet

Webmaster van een van de grootste Nederlandstalige geschiedenis websites met soms 200.000 unieke bezoekers per maand, stadsgids voor ca 20 steden, cultureel-historisch reisleider voor landen als China en Tibet, maar begeleidt ook veel reizen naar zijn favoriete vakantieland Groot-Brittannië, o.m. Koning Arthur reizen en reizen naar Schotland. Verzot op allerlei Britse mythen en legendes!


http://www.engelfriet.net/Alie/Aad/aadengelfriet.htm

Sluiten

prijs: € 10,00
code: CUL370  Toevoegen aan mijn inschrijfformulier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: