line


line
line
Frans Eenvoudige Conversatie A1/A2


Je hebt twee of drie jaar Frans gehad en in Frankrijk kun je je al aardig redden, maar je wilt de taal graag vloeiender spreken. Vragen stellen of antwoord geven zonder lang te zoeken naar de juiste woorden. Dat kun je leren! Deze cursus is speciaal gericht op het voeren van korte, alledaagse gesprekjes. Een boodschap doen op de markt, een praatje maken met je Franse buren, bestellen in een restaurant, enzovoort. Hoe pakken we dat aan? Voor elke situatie beluisteren we een of meer gesprekjes, die lezen we ook mee. En dan ga je zelf aan de slag: je oefent de gesprekjes met je mede-cursisten. We bestuderen geen grammaticale regels, maar besteden wel aandacht aan de juiste uitspraak en aan de Franse cultuur. Zo kom je de volgende keer beter voorbereid in Frankrijk!

tijd: maandag 19:15-21:15 uur
startdatum:14 mei 2018 - 5 lessen
plaats:Volksuniversiteit Havensingel 24 S-HERTOGENBOSCH
docent: L. (Liesbeth) v.d. Hagen (meer over deze docent)
L. (Liesbeth) v.d. Hagen

Ik ben Liesbeth van der Hagen, sinds vele jaren geef ik met groot plezier les aan de VU Den Bosch. Mijn cursussen bestrijken alle niveaus: van beginners tot gevorderden. Ik vind het altijd boeiend om te zien hoe cursisten vooruitgang boeken!
Op alle niveaus besteed ik veel tijd aan spreekvaardigheid - cursisten werken dan vaak in tweetallen of kleine groepjes. Frans spreken is zilver, Frans verstaan is goud ... daarom plan ik voor elke les een audio- of videofragment dat past bij het onderwerp van die dag of bij de actualiteit. Denk aan een interview, een kort filmpje of bijvoorbeeld een mooi chanson. En ten slotte spreek ik zelf zo veel mogelijk Frans in de les, waarbij ik natuurlijk wel rekening houd met het niveau van de groep. Mijn lessen kenmerken zich door een ontspannen sfeer en veel afwisseling, regelmatig hoor ik aan het eind: is de les nu al voorbij?
Naast mijn cursussen aan de VU verzorg ik lessen voor de minor Frans bij Fontys Hogescholen in Eindhoven en werk ik als redacteur mee aan Franse schoolboeken. Dat doe ik afwisselend voor uitgeverij Malmberg en voor ThiemeMeulenhoff.

Sluiten

prijs: € 114,00
code: TAL146  Toevoegen aan mijn inschrijfformulier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: