Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: N-MMA002

Tai Chi

Tai Chi
Cursuscode: N-MMA002

Tai Chi is niet alleen een eeuwenoude Chinese vechtkunst, maar ook een vorm van meditatie in beweging, gericht op het in balans brengen van lichaam en geest. Een vast patroon van rustige, zachte bewegingen zorgt voor een gezonde stroom van energie. Sierlijk en langzaam gaan de bewegingen in elkaar over en reguleren op natuurlijke wijze de ademhaling.
In de Chinese ziekenhuizen worden Tai Chi oefeningen therapeutisch toegepast tegen chronische klachten zoals reuma/artrose, rugproblemen, hoofdpijn, hoge bloeddruk en klachten die voortkomen uit spanning en stress.

De les bestaat uit een warming-up om de gewrichten en spieren soepel te maken. Vervolgens doen we losse Tai Chi oefeningen om lichaam en geest tot rust te brengen. Tijdens het laatste deel van de leshouden we ons bezig met de Tai Chi vorm. Een vorm van bewegen die voor iedereen te leren is en een heerlijk gevoel geeft!

Dinsdag 15 september 2020
12 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 164,00
Dhr. F. (Floris) van Berkel

Meenemen: Je dient zelf makkelijk zittende kleding mee te nemen/ dragen.

Route: In de kapel van de Bombarst, Papenhulst 24. Even aanbellen bij de rode deur en je wordt welkom geheten. Parkeren kan vlakbij in de St Jan parkeergarage.

10:00 - 11:15
Locatie: De Bombarst (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
F. (Floris) van Berkel
F. (Floris) van Berkel
In de zomer van 2011 heb ik mijn opleiding tot Bocam therapeut afgerond. Daarbij heb ik de Chinese gezondheidskunde en natuurfilosofie geleerd. Dit middels vakken als voedingsleer, massage, accupunctuur, Chinese filosofie en beweging. Vanuit passie inspireer ik je graag op een ontdekkingsreis in jezelf, naar jezelf. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je rust in je hoofd ervaart en je dichter bij je gevoel komt. Zodat je vitaal en gezond jouw natuurlijke ritme kan volgen.
Contact
Havensingel 24
5211 TX 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6141120
E-mail: info@volksuniversiteitdenbosch.nl