Volksuniversiteit Den Bosch

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: N-MMA001

Gratis Kennismakingsles Tai Chi

Gratis Kennismakingsles Tai Chi
Cursuscode: N-MMA001

Gratis Kennismakingsles Tai Chi

Tegenwoordig wordt steeds meer bekend over de werking van Tai chi, omdat met de huidige techniek de energetische uitwerking beter meetbaar is. De Chinezen hadden dit bewijs niet nodig om te ervaren wat Tai chi voor effecten heeft. Ze konden het namelijk voelen.

En dat is waar we in de lessen veel aandacht aan besteden, zelf voelen! Tai Chi is niet alleen een eeuwenoude Chinese vechtkunst, maar ook een meditatie in beweging, gericht op het in balans brengen van lichaam en geest. Het door de oefeningen verkregen lichaamsbewustzijn kan in het dagelijkse leven een grote hulp zijn. 

Je kan het zien als Mindfulness in beweging, geïnspireerd op eeuwenoude Taoïstische filosofie. Ter kennismaking met deze filosofie en als introductie op de lessen vanaf 15 september, kan je deze kennismakingsles meedoen. 

De meeste gehoorde reacties van deelnemers die afgelopen 10 jaar meededen zijn:

"eindelijk rust in mijn hoofd"

"ik voel me geaard, terwijl ik dacht dat het zweverig zou zijn"

"Ik voel me helemaal ontspannen en kan er weer een week tegenaan"

Dinsdag 8 september 2020
1 les van 1,5 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 0,00
Dhr. F. (Floris) van Berkel
10:00 - 11:30
Locatie: VU Den Bosch (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
F. (Floris) van Berkel
F. (Floris) van Berkel
In de zomer van 2011 heb ik mijn opleiding tot Bocam therapeut afgerond. Daarbij heb ik de Chinese gezondheidskunde en natuurfilosofie geleerd. Dit middels vakken als voedingsleer, massage, accupunctuur, Chinese filosofie en beweging. Vanuit passie inspireer ik je graag op een ontdekkingsreis in jezelf, naar jezelf. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je rust in je hoofd ervaart en je dichter bij je gevoel komt. Zodat je vitaal en gezond jouw natuurlijke ritme kan volgen.
Contact
Havensingel 24
5211 TX 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6141120
E-mail: info@volksuniversiteitdenbosch.nl